'Virgil van Dijk is de beste verdediger aller tijden, dat denk ik echt'

Reacties

Virgil van Dijk is de beste verdediger aller tijden. Dat is de mening van oud-doelman Ben Foster, die vindt dat diens impact op het spel van Liverpool niet te onderschatten valt.

'Virgil van Dijk is de beste verdediger aller tijden, dat denk ik echt'
© Pro Shots

Foster, onlangs gestopt als doelman na zijn opmerkelijke rentree bij Wrexham, doet die uitspraak in zijn eigen podcast op YouTube. 'Virgil van Dijk was op het toppen van zijn kunnen de beste verdediger die er ooit is geweest. Dat denk ik echt. Toen Liverpool de Champions League en de Premier League won, was Virgil de nummer één.'

Dat Van Dijk via Celtic en Southampton een omweg bewandelde naar de top voordat Liverpool hem in 2018 de duurste verdediger aller tijden maakte, doet daar volgens Foster niets aan af. 'In het hele scala aan verdedigers heeft hij het niveau een stukje hoger gelegd. Dat denk ik echt. Hij was drie jaar op rij de beste verdediger ter wereld.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Dijk won in 2019 de awards van de UEFA en de Premier League voor Speler van het Jaar, maar eindigde dat jaar als tweede achter Lionel Messi bij de Gouden Bal-verkiezing en de FIFA-awards. Ook stond de inmiddels 32-jarige verdediger van Liverpool in 2019, 2020 en 2022 als enige Nederlander in het Wereldelftal van de FIFA en de FIFPro.

Blessure
Door een kruisbandblessure miste Van Dijk een groot deel van het seizoen 2020/21 en het EK met Oranje. Volgens critici is de verdediger sindsdien niet meer zo goed als voor die kwetsuur. Foster: 'Mensen zijn kort van geheugen, waarschijnlijk heeft hij wel een klein beetje aan snelheid ingeboet door die kruisbandblessure.'

Foster (40) loopt al een behoorlijk tijdje mee in de voetbalwereld en speelde bij Manchester United als stand-in van Edwin van der Sar toen Rio Ferdinand, door zijn transfer naar United destijds de duurste verdediger ter wereld, zijn hoogtijdagen kende. Ook was de oud-doelman van West Bromwich Albion en Watford jarenlang lid van de Engelse selectie.

Poll (gesloten) Is Virgil van Dijk inderdaad de beste verdediger aller tijden vóór iconen als Franz Beckenbauer en Paolo Maldini?
  • 30% Ja (599 stemmen)
  • 70% Nee (1.424 stemmen)
Bekijk hier al onze video's
Meer V. van Dijk
Meer over V. van Dijk
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.