Sevilla heeft zich zaterdag verslikt in hekkensluiter Huesca. Ook Quincy Promes kon geen einde maken aan de slechte serie in La Liga.

2 - 1
Sevilla
Sevilla

Promes heeft zich dit kalenderjaar bij Sevilla opgewerkt tot basisklant. De eerste keer dat hij in 2019 in La Liga aan de aftrap kwam, betaalde hij het vertrouwen terug met één goal en twee assists. Na die eclatante zege op Levante kwam de klad erin in La Liga bij Sevilla, dat slechts één punt pakte uit de vier daaropvolgende competitieduels.

Het bezoek aan hekkensluiter Huesca werd zaterdag een volgende teleurstelling in La Liga. In de zevende minuut werd de eerste tik geïncasseerd. Juanpi zette de thuisploeg op aangeven van Javi Galán op voorsprong.

De Sevilla-jacht op de gelijkmaker bleef in de eerste helft tevergeefs. Promes, die op de linkerflank speelde, kon zich evenmin als redder ontpoppen. Na een kwartier nam de Oranje-international het Huesca-doel onder vuur. Verdediger Jorge Miramon schoot op de doellijn zijn keeper te hulp. Na ruim een half uur ging een voorzet van Jesús Navas bij de tweede paal aan Promes voorbij.

Het paste in de teleurstellende avond van Sevilla bij Huesca, het was allemaal net niet. Halverwege de tweede helft werd even gedacht aan de gelijkmaker, maar de scheidsrechter zette vanwege (nipt) buitenspel een streep door de 1-1 van Wissam Ben Yedder.

Ook in de 79ste minuut dreigde een arbitrale beslissing in het nadeel van Sevilla uit te vallen. Een penalty-beslissing werd op advies van de VAR opnieuw bekeken vanwege mogelijk buitenspel in de aanloop naar de overtreding. Tot opluchting van de gasten volgde alsnog groen licht. Ben Yedder schoot ondanks de vertraging raak.

Een punt werd zelfs niet het loon van werken voor Sevilla, dat in de extra tijd van de hemel in de hel belandde. Promes' vervanger Mounir El Haddadi werd door de videoarbiter in de blessuretijd de winnende treffer onthouden, waar Huesca ondanks een buitenspellucht wel de 2-1 (Luis Avila) kreeg.