Sevilla heeft in de Primera División overtuigend gewonnen van Levante. Maximilian Wöber debuteerde bij de Andalusiërs, waar Quincy Promes uitblonk.

Sevilla
5 - 0
Levante
Levante

Wöber maakte deze transferperiode de overstap van Ajax naar Sevilla, dat hem tot het einde van dit seizoen huurt en daarna definitief inlijft. De Oostenrijkse verdediger zorgde voor rust voor gevaar namens de thuisclub. Wöber stoomde op, ging de combinatie aan met Promes en schoot daarna net naast. Het was een van de spaarzame kansen van Sevilla, dat de laatste twee competitieduels niet tot scoren kwam. Kort voor rust was ook Roque Mesa dicht bij 1-0, maar zijn inzet belandde tegen de paal.

In de 48ste minuut zorgde Wissam Ben Yedder voor het verlossende doelpunt namens Sevilla. Kort daarna verhuisde Promes van de linker naar de rechterflank en die beslissing van trainer Pablo Machín bleek goud waard, want zijn ploeg begon vanaf dat moment veel beter te draaien. Uit een afgemeten voorzet van Promes maakte André Silva na een uur de 2-0.

Daar bleef het niet bij voor Sevilla, want in het laatste half uur liepen de Andalusiërs nog verder uit via Franco Vázquez en Pablo Sarabia. Die laatste scoorde uit een door Promes verdiende strafschop. Levante ontsnapte daarna nog aan een tegentreffer toen André Silva uit een hoekschop tegen de lat kopte, maar het werd uiteindelijk nog 5-0 door Promes. De Oranje-international zag in de extra speeltijd zijn strafschop gered worden, maar schoot de rebound binnen.

Door de overtuigende overwinning komt Sevilla op 36 punten uit 21 duels, waarmee het derde staat in de Primera División. De achterstand op koploper Barcelona, dat een wedstrijd minder speelde, bedraagt tien punten. Woensdag is Barça de volgende tegenstander van de ploeg van Machín. In de kwartfinale van de strijd om de Copa del Rey verdedigt Sevilla in Camp Nou een 2-0 overwinning uit de heenwedstrijd.