Borussia Dortmund heeft thuis dure punten laten liggen tegen FC Heidenheim. De ploeg van trainer Edin Terzic zat na een kwartier juist op rozen.

Borussia Dortmund
2 - 2
Heidenheim
Heidenheim

De wedstrijd leek al na een kwartier beslist door Dortmund, waar Donyell Malen een basisplaats had en aankoop Niclas Füllkrug op de bank begon. Julian Brandt opende in de zevende minuut de score nadat de bal via Emre Can met veel geluk voor zijn voeten was gekomen en acht minuten later maakte Can er zelf 2-0 van door een strafschop te benutten.

Zo kende Borussia Dortmund een eenvoudige avond in het Signal Iduna Park, maar na ruim een uur kwamen de bezoekers vanuit het niets terug in de wedstrijd. Eren Dinkçi verraste Gregor Kobel in de korte hoek en bracht zodoende de spanning terug. En daar bleef het niet bij, want acht minuten voor tijd kregen ook de bezoekers een penalty en die werd benut door Tim Kleindienst.

Op dat moment stond Füllkrug al in het veld als vervanger van Sébastien Haller, maar de van Werder Bremen overgenomen spits slaagde er echter niet in te scoren tijdens zijn debuut. Het bleef daardoor 2-2, waardoor Borussia Dortmund verzuimt de koppositie te pakken. Met vijf punten uit drie duels staat het voorlopig zesde, terwijl Heidenheim nu met één punt dertiende staat.