Heethoofd De Bruyne erkent frustraties bij de Belgische ploeg

Reacties

België begon het WK met een zege op Canada, maar Kevin De Bruyne leek er weinig plezier aan te beleven. De sterspeler van De Rode Duivels speelde een teleurstellende wedstrijd en kreeg het verbaal aan de stok met Toby Alderweireld. Vrijdag keek De Bruyne in de spiegel.

Heethoofd De Bruyne erkent frustraties bij de Belgische ploeg
© Pro Shots

De Bruyne staat bekend als een van de beste middenvelders van de wereld, maar ook als een heethoofd. De Belg laat zijn frustraties regelmatig de vrije loop en dat was tegen Canada niet anders. De Bruyne ruziede met Alderweireld over de manier waarop België de aanval moest zoeken. 'Maar bij de rust was dat alweer opgelost', verzekerde de middenvelder aan onder meer Sporza.

'Mijn reacties zijn niet altijd goed, dat is een werkpunt', toonde De Bruyne zich vervolgens zelfkritisch. 'De andere spelers weten ook wel dat ik zo reageer omdat ik wil dat we als team beter spelen. Ik doe het niet voor mezelf.'

De Bruyne wilde meer korte passes spelen, in plaats van lange ballen. 'Maar bij de nationale ploeg kan ik niet spelen zoals ik bij Manchester City speel', noteerde Het Nieuwsblad. 'City is een ploeg die al zeven jaar samen speelt, spelers worden gekocht volgens een bepaalde filosofie. Bij de nationale ploeg moet je je aanpassen aan de spelers die je hebt. Frustreert dat mij? Ja, maar ik zou het minder moeten tonen. Dat weet ik. Maar ik streef perfectie na.'

De Bruyne komt zondag weer in actie met België. Marokko is dan de tegenstander. Overigens werd De Bruyne tot zijn eigen verbazing gekozen tot Man van de Wedstrijd tegen Canada. 

Wereldkampioenschap

Stand Groepsfase Groep F Wereldkampioenschap 2022 Qatar

Wereld

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Marokko
3
2
1
0
4-1
+3
7
2
Kroatië
3
1
2
0
4-1
+3
5
3
België
3
1
1
1
1-2
-1
4
4
Canada
3
0
0
3
2-7
-5
0
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Wil jij alles lezen over het WK en nog dichter bij de actie komen? Word dan nu hier lid van VI PRO en krijg gratis onze exclusieve WK-special (t.w.w. €9,99) bij een maandelijks opzegbaar abonnement.

Ben je al lid van VI PRO? Bestel dan hier de WK-special met 30% korting.
Word nu lid van VI PRO
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.