Hamsik evenaart Maradona en helpt Napoli aan koppositie in Serie A

Reacties

Napoli heeft zaterdag de koppositie in de Serie A overgenomen van Internazionale. Marek Hamsik was met een historische goal mede verantwoordelijk voor een zege op Torino: 1-3. 

Hamsik evenaart Maradona en helpt Napoli aan koppositie in Serie A

De Napolitanen wisten op voorhand dat titelconcurrent Inter had verloren. In eigen huis ging de koploper van de Serie A met 3-1 onderuit tegen het Udinese van Bram Nuytinck. Napoli kon bij een winstpartij op Torino de koppositie overnemen en met Lorenzo Insigne op de bank ging de uitploeg daverend van start.

De wedstrijd was amper begonnen toen Napoli in Turijn al op voorsprong kwam. Een corner werd genomen door José Callejón, de bal werd doorgekopt en Kalidou Koulibaly was verantwoordelijk voor de 0-1. Na een klein half uur verdubbelde Napoli de score. Jorginho stond aan de basis van de treffer met een geweldige assist en Piotr Zielinski rondde prima af: 0-2.

Hamsik
Napoli won in mei 2017 nog met 0-5 van Torino en zaterdag maakte Napoli in het eerste bedrijf aanstalten om hetzelfde te doen. Marek Hamsik was na een halfuur het eindstation na een bekeken assist van Dries Mertens: 0-3. Het was de 115e treffer in dienst van Napoli voor de middenvelder, waarmee hij het record van Diego Maradona evenaarde. 

Na rust probeerde Torino wat terug te doen. De thuisploeg kreeg een mogelijkheid via Nicolas N'Koulou, maar de Kameroener kopte uit een standaardsituatie voorlangs. Toen Zielinski de kans op zijn tweede goal van de avond verzuimde af te maken, viel even later de 1-3. Andrea Belotti mocht rand zestienmeter uithalen en via Napoli-keeper Pepe Reina rolde de bal over de doellijn.

Om de voorsprong te behouden bracht coach Maurizio Sarri linksbuiten Insigne voor de laatste twintig minuten. De Italiaan leek direct belangrijk te worden met een assist op Callejón, maar de intikker van de Spanjaard werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. In de slotfase speelde Napoli met het bekende Sarri-voetbal de wedstrijd uit. Hamsik kreeg nog een publiekswissel vlak voor tijd. Door de overwinning gaat Napoli weer aan kop in de Italiaanse competitie. Inter volgt op twee punten, Juventus kan zondag op bezoek bij Bologna Napoli op één punt naderen. 

Hamsik scoorde zaterdag zijn 115e goal in dienst van Napoli. Daar evenaarde hij niemand minder dan Diego Maradona mee.
Hamsik scoorde zaterdag zijn 115e goal in dienst van Napoli. Daar evenaarde hij niemand minder dan Diego Maradona mee.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.