Haller en Willems vergroten ellende van zwalkend Werder

Reacties

Jetro Willems en Sébastien Haller hebben een aandeel gehad in de 2-1 zege van Eintracht Frankfurt op Werder Bremen. Willems gaf voor het eerst sinds maart weer een assist en de Franse spits groeide niet voor het eerst dit seizoen tot goudhaantje uit. Met zijn late en winnende goal deelde de voormalige Utrecht-spits nog maar eens een dreun uit aan het zwalkende Werder.

Haller en Willems vergroten ellende van zwalkend Werder

Afgelopen week was het onrustig bij het roemruchte Werder, ooit een van de smaakmakers in de Bundesliga. Van die grandeur is inmiddels niks meer over en omdat in de eerste tien duels niet werd gewonnen moest trainer Alexander Nouri het veld ruimen.

Florian Kohfeldt, de van de Werder-beloften doorgeschoven interim-coach, zag hoe zijn ploeg al na ruim een kwartier op achterstand stond. Een aanval die werd opgezet door Willems, die opnieuw vanaf de linkerflank acteerde, kwam vervolgens weer bij de voormalige PSV'er terecht. Met het nodige geluk en een hakje bezorgde hij vervolgens Ante Rebic de bal. De Kroaat krulde de bal zeer fraai in de verre hoek. Voor Willems was het zijn eerste competitie-assist sinds 4 maart 2017, toen namens PSV tegen Roda JC Kerkrade.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong. Uit een corner frommelde Moisander met meer geluk dan wijsheid de bal in het doel. Daarmee viel de ex-Ajacied ook een twijfelachtige eer ten deel. Hij is nu immers gedeeld clubtopscorer, aangezien Werder nog altijd maar op vier goals staat.

Maar tekenend voor het seizoen van Werder, deelde Haller in de slotfase nog de genadeklap uit. Toen Willems al tien minuten toekeek nadat hij was gewisseld, volleerde de Fransman een volley beheerst in het doel. Het was voor Haller zijn vijfde Bundesliga-goal van dit seizoen. Daardoor is Eintracht inmiddels al vijf duels op rij ongeslagen en bezet het voorlopig de knappe vijfde plek. Werder is ook na elf duels nog zonder zege en heeft nog altijd maar drie punten voorsprong op hekkensluiter 1. FC Köln.

In het kader van de Maand van het Duitse voetbal stond VI deze week stil bij gelukkiger tijden voor Werder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.