Haaland zet krankzinnig CL-moyenne kracht bij, fans fluiten Sevilla uit

Manchester City is uitstekend van start gegaan in de Champions League. Mede door een dubbelslag van Erling Haaland won de ploeg van Pep Guardiola met 0-4 van Sevilla. Haaland maakte zijn eerste Champions League-goals voor Manchester City, maar staat na 20 optredens in het miljardenbal al op 25 doelpunten.

Sevilla
Sevilla
0 - 4
Manchester City

Al in de twintigste minuut maakte Haaland zijn eerste Champions League-doelpunt voor zijn nieuwe club. Bij een aanval over de rechterflank kreeg Phil Foden de bal bij Kevin De Bruyne, die Haaland met een harde voorzet in staat stelde om te scoren bij de tweede paal. Jack Grealish en De Bruyne troffen in de eerste helft het zijnet; Sevilla kreeg in de veertigste minuut de eerste serieuze kans na een goed uitgespeelde aanval, maar Papu Gómez schoot uit een lastige hoek over.

Aan het begin van de tweede helft werd een laag schot van De Bruyne gekeerd door doelman Bono, waardoor het bij 0-1 bleef. In de jacht op een gelijkmaker kwam Kasper Dolberg tien minuten na de pauze binnen de lijnen bij Sevilla. Het tweede doelpunt van de wedstrijd kwam echter op naam van Manchester City. Nemanja Gudelj slaagde er niet in Foden af te stoppen en zag de inzet van de aanvaller achter Bono verdwijnen.

Foden stuitte halverwege de tweede helft op Bono met een laag schot, waarna Haaland in de rebound aantekende voor zijn tweede doelpunt van de avond. Het was alweer zijn twaalfde officiële doelpunt van het seizoen. De hattrick bleef uit, want Haaland werd na zijn doelpunt vervangen door Julián Álvarez. Een hard schot van João Cancelo werd vervolgens gepareerd door Bono, waardoor Sevilla groter leed bespaard leek te blijven.

In de blessuretijd viel de 0-4 alsnog: na een lage voorzet van Riyad Mahrez kon Rúben Dias de bal van dichtbij binnenwerken. Manchester City vergrootte de crisis bij Sevilla, dat in La Liga ook ondermaats presteert. De ploeg werd met name na het laatste doelpunt massaal uitgefloten door de eigen fans.

De andere wedstrijd in Groep G resulteerde in een 3-0 zege van Borussia Dortmund op FC Kopenhagen.