Borussia Dortmund start sterk aan Missie Europees Eerherstel

Reacties

Borussia Dortmund heeft in de eerste speelronde van het nieuwe Champions League-seizoen zonder al te veel moeite gewonnen van FC Kopenhagen. Onder het toeziend oog van Sébastien Haller, die als toeschouwer op de tribune zat, werkte de ploeg van Edin Terzic aan het zelfvertrouwen.

Borussia Dortmund start sterk aan Missie Europees Eerherstel
© Pro Shots
Borussia Dortmund
Borussia Dortmund
3 - 0
FC Kopenhagen
FC Kopenhagen

Dortmund is voor dit seizoen op zoek naar eerherstel in Europa, nadat BVB vorig seizoen niet wist te overwinteren in de Champions League. Dat kwam mede door toedoen van Haller, die namens Ajax zowel in de thuis- als uitwedstrijd wist te scoren tegen Dortmund. Haller werd deze zomer door Dortmund aangetrokken, maar kreeg al snel te horen dat hij aan teelbalkanker lijdt. Het gaat naar omstandigheden goed met de spits. Dinsdag bekeek hij de wedstrijd als supporter.

Na het wegvallen van Haller haalde Dortmund Anthony Modeste binnen als nieuwe spits en hij kreeg de eerste grote kans van de wedstrijd. Modeste raakte de bal echter niet goed en liet Kopenhagen, met Kevin Diks en Ajax-huurling Mohamed Daramy in de basis, ontsnappen. Dortmund bleef hierna heer en meester en kreeg tien minuten voor rust waar het recht op had. Marco Reus werd gevonden door Julian Brandt en opende na een fraaie passeerbeweging de score (bekijk de beelden van de doelpunten onderaan het artikel).

Kort voor rust kwam Dortmund ook op 2-0. Raphaël Guerreiro combineerde met Giovanni Reyna en verdubbelde de Duitse marge. Kopenhagen kwam er in het Signal Iduna Park simpelweg niet aan te pas en dat veranderde in de tweede helft niet. Daramy werd al na een uur gewisseld, Diks moest het veld een kleine tien minuten voor tijd verlaten. Kort na de wissel van Diks maakte Jude Bellingham er 3-0 van. 

Vlak voor tijd leek Kopenhagen toch nog wat terug te doen, maar de goal van Rasmus Falk werd afgekeurd vanwege buitenspel in de opbouw. Daardoor dropen de Denen met een ruime nederlaag af. In de groep van Dortmund en Kopenhagen speelt Sevilla later deze dinsdagavond tegen Manchester City.

de doelpunten van borussia dortmund in beeld

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.