Haaland passeert magische grens, Boëtius en Kluivert pikken doelpunt mee

Borussia Dortmund is het seizoen geëindigd met een eenvoudige overwinning op Bayer Leverkusen. Erling Haaland toonde maar weer eens zijn klasse.

Borussia Dortmund
3 - 1
Bayer Leverkusen

Er stond voor Dortmund niets meer op het spel tijdens de laatste speelronde van de Bundesliga, want de ploeg van interim-trainer Edin Terzic - die zaterdag voor het laatst op de bank zat - was al verzekerd van Champions League-voetbal komend seizoen en de titel was enkele weken terug al naar Bayern München gegaan. Hetzelfde gold voor Leverkusen, dat sowieso als zesde zou eindigen.

In het Signal Iduna Park ging de oude ploeg van Peter Bosz, die op 23 maart werd ontslagen, zaterdagmiddag hard onderuit. Dortmund kwam al na vijf minuten op voorsprong door een treffer van Haaland, die daarmee zijn veertigste treffer namens Dortmund in alle competities maakte. Zes minuten na rust verdubbelde Marco Reus de voorsprong van de thuisclub, waarna Haaland in de 84ste minuut opnieuw scoorde. Hij eindigt het seizoen daardoor op 41 goals in 41 wedstrijden. In de extra speeltijd redde Lars Bender de eer namens Leverkusen door een strafschop te benutten.

VfL Wolfsburg
2 - 3
FSV Mainz 05

Wout Weghorst kreeg zaterdag bezoek van landgenoten Jean-Paul Boëtius en Jeremiah St. Juste, die verrassend huiswaarts keerden met drie punten. Op slag van rust was het Boëtius die de score opende in de Volkswagen Arena. In de tweede helft scoorde beide clubs nog twee keer, waardoor FSV Mainz 05 als winnaar van het veld stapte. Het maakte voor VfL Wolfsburg niets uit, want vorige week verzekerde het zich al van een plek in de Champions League.

Union Berlin
2 - 1
RB Leipzig
RB Leipzig

RB Leipzig was ook al zeker van een plek in het miljardenbal komend seizoen, maar kwam op bezoek bij Union Berlin na een klein half uur op voorsprong door een treffer van Justin Kluivert. Het was het tweede doelpunt in de Bundesliga dit seizoen van de van AS Roma gehuurde aanvaller. De thuisclub boog de achterstand uiteindelijk om in een overwinning. In de extra speeltijd zorgde Max Kruse op aangeven van invaller Sheraldo Becker voor 2-1. Daardoor plaatst Union Berlin zich voor de Conference League.