Lewandowski maakt zich op valreep 'onhaalbaar' record eigen

Reacties

Robert Lewandowski heeft zaterdag geschiedenis geschreven. De Poolse spits maakte tegen FC Augsburg zijn 41ste treffer van het Bundesliga-seizoen en is daarmee Gerd Müller voorbijgestreefd.

Lewandowski maakt zich op valreep 'onhaalbaar' record eigen
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
5 - 2
FC Augsburg
FC Augsburg

Lewandowski had vorige week al het schier ongenaakbare record van Müller uit het seizoen 1971/72 geëvenaard. Met zijn treffer tegen SC Freiburg had hij de magische grens van veertig goals in één Bundesliga-seizoen bereikt.

Tegen FC Augsburg kon de Poolse doelpuntenmachine Der Bomber onttronen en het record zich eigen maken. De voortekenen waren goed. Augsburg is een van zijn favoriete tegenstanders. Alleen tegen VfL Wolfsburg (23) scoorde Lewy vaker in de Bundesliga dan tegen Augsburg (20).

Doelman Rafal Gikiewicz had zich voorgenomen zijn landgenoot te frustreren in de jacht op de historische prestatie. 'Mijn doel is zaterdag heel duidelijk: de nul houden. We hebben als Augsburg de kans om in elk tv-bericht voor te komen als de ploeg die Bayern en Lewandowski heeft afgestopt.'

In de negende minuut was het eerste doel van Gikiewicz al onhaalbaar geworden. Jeffrey Gouweleew was de ongelukkige. De Nederlandse verdediger werkte de bal na een voorzet van Serge Gnabry achter zijn eigen doelman. Halverwege de eerste helft vergrootte Gnabry de marge, waarna Joshua Kimmich en Kingsley Coman de ruststand op 4-0 bepaalden.

Het was wachten op de bijdrage van Lewandowski aan de feestmiddag. Augsburg maakte via Andre Hahn en Florian Niederlechner de nederlaag dragelijker, voordat het Poolse doelpuntenkanon in de laatste minuut uit de rebound dan eindelijk zijn begeerde 41ste goal maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Daarmee werd het een feestelijke uitzwaaiduel compleet. Want naast het record van Lewandowski stond het laatste Bundesliga-duel in het teken van afscheid nemen. David Alaba en Jérôme Boateng stonden in de basis bij hun laatste optreden voor Der Rekordmeister, waar Javi Martínez als invaller zijn laatste minuten maakte. Trainer Hansi Flick nam voor de laatste keer op de Bayern-bank plaats. 'Het was een mooie tijd, die nu ten einde komt', had de coach gezegd vóór het uitzwaaiduel.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.