Haaland ongelukkig met wissels: 'Moet ik soms nog meer scoren?'

Reacties

Erling Braut Haaland scoort aan de lopende band, maar zijn honger naar doelpunten is nog lang niet gestild. Daarom heeft hij een advies met een knipoog voor Borussia Dortmund-trainer Lucien Favre.

Haaland ongelukkig met wissels: 'Moet ik soms nog meer scoren?'
© Pro Shots

De teller staat dit seizoen al op zeventien treffers, in 1031 minuten verdeeld over dertien wedstrijden. De laatste drie duels werd hij voor het laatste fluitsignaal gewisseld. 'Het is normaal geworden dat hij me wisselt. Ik weet ook niet waarom', zegt Haaland tegen CBS Sports over de beslissing van Favre hem voortijdig naar de kant te halen in de Champions League-wedstrijd tegen Club Brugge.

Haaland gist naar de redenen. 'Misschien wil hij dat ik nog meer doelpunten maak', zegt de goalgetter met een kwinkslag. In de laatste drie duels scoorde hij immers acht keer. 'Ik moet dus zo vaak scoren als mogelijk, voor hij me weer wisselt.'

Het is niet de eerste keer dat Haaland een grap met een serieuze ondertoon maakte richting Favre. 'Ik ben boos op hem', zei de Noorse sensatie grijnzend na de wedstrijd tegen Hertha BSC, dat door zijn vier goals ten onder ging en waarin hij ook voortijdig was gewisseld. De coach haalde Haaland naar de kant om de spits wat te sparen gezien het zware programma. Dat sparen hoeft wat de Noor betreft dus helemaal niet.

De briljante keuze van Haaland: 'Favre kreeg zelfs Balotelli aan het scoren'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.