Haaland noemt Van Dijk als moeilijkste tegenstander: 'Hij is zo goed'

Reacties

In aanloop naar de Champions League-finale heeft Erling Haaland onthuld tegen welke verdediger hij het dit seizoen het lastigst had: Virgil van Dijk. De Noorse goalgetter sprak lof over de defensieleider van Liverpool.

Haaland noemt Van Dijk als moeilijkste tegenstander: 'Hij is zo goed'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Internazionale
Internazionale

Van Dijk kreeg de laatste maanden regelmatig kritiek op zijn spel, nu Liverpool een moeizaam jaar achter de rug heeft. De ploeg van manager Jürgen Klopp oogde verdedigend kwetsbaar, maar was dit seizoen in de vier onderlinge confrontaties met Manchester City wel twee keer te sterk voor de kampioen van Engeland.

Haaland kwam alleen tot scoren in het League Cup-duel van december vorig jaar (3-1) en had in oktober een lastige middag op Anfield, toen Liverpool in de Premier League met 1-0 te sterk was. 'Ik weet nog hoe moeilijk we het hadden. Ik heb het altijd gezegd, Van Dijk is zo goed', zei de 22-jarige spits tegen BT Sport.

En dat terwijl Haaland toch wel wat gewend is door de trainingen bij Manchester City. 'Ik sta elke dag tegenover Rúben Dias, Akanji en Aké, ik heb het niet makkelijk op de training. Maar Van Dijk is zo'n goede speler', zei de Noor in gesprek met Rio Ferdinand. 'Hij is slim, snel en door de lucht is het ook onwerkelijk hoe goed hij is.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Van Dijk stond vorig jaar nog met Liverpool in de CL-finale, die verloren ging tegen Real Madrid. Nu is het de beurt aan Haaland. 'Ik droom al mijn hele leven van het winnen van de Champions League. In 2008 zag ik hoe er werd feestgevierd na Chelsea - Manchester United. Dat wilde ik ook en we zijn nu heel dicht bij.'

Bekijk hier al onze video's
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.