Haaland leidt Noorwegen langs Gibraltar, Montenegro loopt averij op

Noorwegen heeft in eigen huis ruim gewonnen van Gibraltar, maar een doelpuntenfestijn bleef uit. Montenegro slaagde er opnieuw niet in te winnen.

Noorwegen
Noorwegen
5 - 1
Gibraltar
Gibraltar

Door de overtuigende overwinning op Turkije is Nederland de nieuwe koploper in Groep G en Noorwegen is nu de grootste concurrent. De ploeg van bondscoach Stale Solbakken won thuis van Gibraltar, waardoor het in punten gelijk blijft staan met Oranje. Het doelsaldo van Nederland is echter veel beter. En dat terwijl Noorwegen een uitgelezen kans had hier verandering in aan te brengen.

Het was namelijk niet de vraag of Noorwegen thuis zou winnen van Gibraltar, maar met hoeveel. Het duurde even tot het eerste doelpunt in het Ullevaal Stadion, maar toen de ban eenmaal gebroken was, ging het (even) snel. In de 23ste minuut opende Kristian Thorstvedt de score en vier minuten later maakte Erling Haaland op aangeven van Thorstvedt al het tweede Noorse doelpunt. Zes minuten voor rust maakte de spits van Borussia Dortmund ook de 3-0.

Voorafgaand aan de WK-kwalificatieduels van dinsdagavond was het doelsaldo van Nederland +8 en dat van Noorwegen +3, maar tegen het nietige Gibraltar slaagde de ploeg van Solbakken er niet in om het verschil in doelsaldo goed te maken. Sterker, op slag van rust deden de bezoekers nog iets terug via Reece Styche: 3-1. In de tweede helft kwamen alleen Alexander Sørloth en Haaland nog tot scoren, waardoor Noorwegen met 5-1 won. Daardoor verbeterde Nederland het doelsaldo ten opzichte van Noorwegen.

Montenegro
Montenegro
0 - 0
Letland
Letland

Montenegro ging zaterdag met 4-0 onderuit tegen Nederland en drie dagen later stelde de ploeg van bondscoach Miodrag Radulovic opnieuw teleur. In eigen huis kwam het namelijk niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Letland, de komende tegenstander van Oranje. Montenegro stond voor de interland van zaterdag in de Johan Cruijff Arena nog op gelijke hoogte met Nederland en Noorwegen, maar heeft nu liefst vijf punten achterstand.