Turkije bouwt feestje dankzij 'jonge ster' Kökcü

In Turkije gaat de blik op de play-offs na de dankzij Orkun Kökcü succesvol verlopen wedstrijd tegen Montenegro. De Feyenoorder sprak na de 1-2 zege van een zware avond.

Montenegro
Montenegro
1 - 2
Turkije
Turkije

De krant Fanatik doopt Kökcü na zijn winnende goal om tot 'de jonge ster' van het Turkse elftal. 'Een moeilijke wedstrijd, zeker voor rust. Gelukkig knokten we ons in de wedstrijd. In de play-offs krijgen we een zware tegenstander, maar dat mag geen excuus zijn als je naar een WK wil', sprak de middenvelder tegen hetzelfde medium.

Turkije was met Nederland en Noorwegen verwikkeld in een strijd om een rechtstreeks ticket en een plaatsbewijs voor de play-offs. 'Maar we waren niet geïnteresseerd in de wedstrijd van Nederland tegen Noorwegen', beweerde Hakan Calhanoglu. 'We focusten ons op onze eigen wedstrijd. Er is nu een heel belangrijke stap gezet, hopelijk komt onze droom uit.'

De laatste keer dat Turkije acte de presence gaf op het WK was in 2002, toen onder Senol Günes het brons werd veroverd. Diezelfde Günes moest in september zijn biezen pakken na de 6-1 nederlaag tegen Oranje.

Stefan Kuntz zorgde daarna voor een wederopstanding, al schrok de Duitser van het slechte spel van zijn ploeg in de eerste helft tegen Montenegro. 'We reageerden helemaal niet goed op de agressieve pressing van hen. Na rust ging het gelukkig beter. Uiteindelijk hebben we verdiend gewonnen. In het vliegtuig zullen we vast een feestje bouwen.'