Haaland is goud waard met eerste hattrick voor Man City

Erling Haaland heeft zijn waarde voor Manchester City weer getoond. De ploeg van manager Pep Guardiola kwam met 0-2 achter tegen Crystal Palace, maar de Noor redde The Citizens met een hattrick. Raheem Sterling was het goudhaantje bij Chelsea.

Manchester City
4 - 2
Crystal Palace

Terwijl Liverpool de doelpunten aaneenreeg tegen AFC Bournemouth had City de nodige moeite met Crystal Palace. De ploeg van manager Pep Guardiola had in de beginfase het geluk ook niet aan de zijde, want al na drie minuten lag de bal erin. John Stones kreeg de bal tegen zich aan na een vrije trap van Palace en zag de bal vervolgens in het doel belanden: 0-1. Toen Joachim Andersen na twintig minuten uit een hoekschop ook nog de 0-2 maakte, zat City serieus in de problemen.

In de tweede helft volgde het herstel van The Citizens. Bernardo Silva schoot van afstand raak en bracht City zo terug in de wedstrijd. Guardiola bracht daarna Julían Álvarez als verse aanvallende kracht, maar hij zorgde niet voor de gelijkmaker. Erling Haaland deed dat wel. De Noor werd met een voorzet gevonden door Phil Foden en kopte de 2-2 tegen de touwen.

Zo was er met nog een half uur te gaan genoeg tijd voor City om nog eens toe te slaan en Haaland had na de 2-2 ook niet veel tijd nodig. Palace was niet bij machte om het offensief van de thuisploeg te stuiten. Na een kort genomen hoekschop was Haaland na enkele snelle combinaties het eindstation van een vloeiende aanval. De Noor hoefde enkel nog zijn voet tegen de bal te zetten en maakte zo de 3-2. De spits had zijn zinnen gezet op een derde goal en daar zorgde hij voor na een splijtende pass van invaller Ilkay Gündogan. Oog in oog met keeper Vincent Guaita completeerde Haaland zijn hattrick en bepaalde hij de eindstand op 4-2.

Chelsea
Chelsea
2 - 1
Leicester City

Chelsea leek een zware middag tegemoet te gaan toen Conor Gallagher na minder dan een half uur met de rode kaart van het veld werd gestuurd. De middenvelder kreeg al een gele kaart van arbiter Paul Tierney, die na 28 minuten niets anders kon dan opnieuw een gele prent te tonen. Gallagher beging een harde overtreding op Harvey Barnes en kon gaan douchen.

Toch was het Chelsea dat, na een afgekeurde goal van Leicester, uiteindelijk won en dat was voor een groot deel te danken aan Sterling. De van City overgekomen aanvaller wachtte nog op zijn eerste officiële treffer voor zijn nieuwe club. Die viel in de tweede helft tegen Leicester en wel op prachtige wijze. Van net buiten het strafschopgebied kapte Sterling naar zijn rechtervoet om vervolgens met een fraai schot te scoren.

Sterling was ook degene die de score na iets meer dan een uur verdubbelde. De aanvaller stond op de juiste plaats om een scherpe voorzet van Reece James bij de tweede paal tot doelpunt te promoveren. Leicester deed daarna via Barnes nog wel iets terug (2-1), maar slaagde er niet in om het tiental van Chelsea meer pijn te doen.

Brentford
Brentford
1 - 1
Everton
Everton

Het Everton van manager Frank Lampard moet langer wachten op de eerste zege van het seizoen. The Toffees kwamen in de eerste helft op voorsprong via Anthony Gordon, maar moesten in de slotfase de 1-1 slikken. Brentford knokte zich terug en uit een hoekschop zorgde Vitaly Janelt voor de gelijkmaker. Na vier wedstrijden staat Everton op slechts twee punten.

Brighton & Hove Albion
1 - 0
Leeds United

Brighton & Hove Albion gaf de uitstekende start in de Premier League een vervolg tegen Leeds United en boekte de derde zege van het seizoen. Pascal Gross maakte in de tweede helft de enige goal van de middag voor de thuisploeg, waar Joël Veltman in de basis stond. Jan Paul van Hecke viel in de slotfase in. Bij Leeds startte Pascal Struijk en viel Luis Sinisterra na een uur in.