Haaland en Messi strijden met Verstappen om prestigieuze award

Reacties

Lionel Messi en Erling Haaland maken op basis van hun prestaties in 2023 kans op de Laureus Award. De Argentijnse steraanvaller, vorig jaar nog de winnaar van de prestigieuze award na het winnen van de wereldtitel, en de Noorse superspits hebben concurrentie van onder anderen Max Verstappen.

Haaland en Messi strijden met Verstappen om prestigieuze award
© Pro Shots

Messi won vorig jaar tot verrassing van veel voetbalvolgers zijn achtste Gouden Bal en troefde Haaland begin dit jaar met minimaal verschil ook af bij de FIFA-awards. Nu nemen de 36-jarige sterspeler van Inter Miami en de 23-jarige topschutter van Manchester City het bij de Laureus Award opnieuw tegen elkaar op.

De concurrentie is echter niet mals, want ook tennisser Novak Djokovic en Formule 1-wereldkampioen Max Verstappen zijn genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar, net als de Amerikaanse sprinter Noah Lyles en de Zweedse polsstokhoogspringer Armand Duplantis. Op 22 april wordt de winnaar bekend in Madrid.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bij de andere categorieën zitten ook genomineerden uit de voetbalwereld. Zo maakt de Spaanse international Aitana Bonmati kans op de titel Sportvrouw van het Jaar en zijn Manchester City en de Spaanse vrouwen genomineerd voor Team van het Jaar. Jude Bellingham is net als Linda Caicedo (Ecuador) en Salma Paralluelo (Spanje) een kanshebber voor de Doorbraak van het Jaar en Sébastien Haller na het winnen van de Afrika Cup voor de Comeback van het Jaar.
Bekijk hier al onze video's
Meer E. Haaland
Meer over E. Haaland
Meer L. Messi
Meer over L. Messi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.