Gündogan richt pijlen op nieuwe Champions League na Super League-echec

Reacties

Ilkay Gündogan vindt dat de UEFA-bestuurders kritisch moeten kijken naar het nieuwe Champions League-format nu de European Super League (ESL) een kansloze affaire lijkt.

Gündogan richt pijlen op nieuwe Champions League na Super League-echec
© Pro Shots

Terwijl de voetbalwereld maandag in de ban was van het ESL-project maakte de UEFA de nieuwe opzet in het miljardenbal bekend. Het aantal duels in het hoofdtoernooi gaat van 125 naar 225 omdat de groepsfase een metamorfose krijgt.

Voortaan komt er één stand met 36 clubs, die in de eerste ronde liefst tien keer spelen. De topacht plaatst zich rechtstreeks voor de achtste finale en de nummers negen tot en met 24 spelen play-offs om de overige tickets voor de laatste zestien.

'Met al die Super League-zaken die spelen… kunnen we het alsjeblieft eens hebben over het nieuwe Champions League-format?', vraagt Gündogan zich af op Twitter. 'Meer en meer en meer wedstrijden, denkt dan niemand aan ons, de spelers?' De Manchester City-middenvelder concludeert: 'Het nieuwe Champions League-format is gewoon het minste van twee kwaden, als je het afzet tegen de Super League.'

Clubs die nu de Champions League winnen of de finale verliezen, spelen in het hoofdtoernooi dertien wedstrijden: zes in de groepsfase en zeven in de knock-outfase. In het nieuwe systeem, dat medio 2024 wordt ingevoerd, wordt dit aantal voor de winnaar en de verliezend finalist opgeschroefd naar zeventien of negentien duels.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.