Gündogan negeert wens Guardiola en gaat avontuur aan bij Barcelona

Reacties

Ilkay Gündogan (32) vervolgt zijn loopbaan bij Barcelona. De Catalanen nemen de Duits international transfervrij over van Manchester City, waarmee Gündogan als aanvoerder in het afgelopen seizoen de treble won.

Gündogan negeert wens Guardiola en gaat avontuur aan bij Barcelona
© Pro Shots

Barcelona bevestigt de komst van Gündogan via de officiële kanalen. De middenvelder heeft maandag zijn handtekening gezet onder een tweejarig contract bij de kampioen van Spanje, waar hij teamgenoot wordt van Frenkie de Jong. In de verbintenis is bovendien een vertrekclausule van 400 miljoen euro opgenomen. Gündogan stond sinds de zomer van 2016 onder contract bij City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

De 66-voudig international won met de Engelse topclub onder andere vijf keer de Premier League, twee keer de FA Cup en dus de Champions League. Gündogan speelde 304 officiële wedstrijden voor City en kwam tot zestig doelpunten en veertig assists.

City-manager Pep Guardiola liet onlangs weten dat hij de routinier graag aan boord wilde houden in het Etihad Stadium, maar gaf ook direct aan dat Gündogan een 'geweldige aanwinst' zou kunnen zijn voor zijn oude liefde Barcelona.

'Om dit heel speciale seizoen aanvoerder te zijn geweest, is de mooiste ervaring uit mijn loopbaan', blikt Gündogan op de clubsite van City terug op de winst van de treble. 'Ik wil Pep graag bedanken. Om zo lang onder hem te spelen en van hem te mogen leren is iets wat ik nooit ga vergeten.'

Oude bekende
Bij Barça komt Gündogan met Robert Lewandowski een oude bekende tegen: ze werden in het seizoen 2011/12 met Borussia Dortmund kampioen van Duitsland en wonnen de DFB-Pokal in die jaargang. Met Gündogan heeft Barcelona de eerste versterking van deze zomer binnen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Barcelona
Meer over Barcelona
Meer İ. Gündoğan
Meer over İ. Gündoğan
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.