Buitenlandse kranten over treblewinnaar Manchester City: 'Pepfectie'

Reacties

De internationale media hebben zaterdagavond ook naar de Champions League-finale gekeken en daarna de kranten volgeschreven. De historische treblewinnaar siert een aantal mooie covers.

Buitenlandse kranten over treblewinnaar Manchester City: 'Pepfectie'
© Pro Shots

Zoals zo vaak stelt L'Equipe niet teleur met de cover. Een simpele maar doeltreffende aanpassing is al genoeg om manager Pep Guardiola te eren. 'Manchester City tot in de Pepfectie', is de tekst op de cover van de Franse sportkrant.

In Spanje is matchwinner Rodri de grote man. De middenvelder maakte de enige goal van het duel in Istanbul en wordt door MARCA min of meer onderscheiden. 'Don Rodrigo' schrijft de Spaanse sportkracht groot op de voorpagina.

Bij Bild richten ze zich vooral op de negatieve kant bij Manchester City; de 130 financiële overtredingen. 'De Champions League is gewonnen door een ploeg die er eigenlijk helemaal niet had mogen staan', schrijven de Duitsers, die ook Robin Gosens aan het woord laten. Treblewinnaar Ilkay Gündogan, toch 66-voudig international, wordt wat buiten beschouwing gelaten.

Lees hier ook de superlatieven uit de Engelse kranten over de treblewinnaar en de vernietigende artikelen uit Italië over Romelu Lukaku.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.