Superlatieven voor treblewinnaar: 'Geen twijfel meer over Guardiola's grootheid'

Reacties

Manchester City won zaterdagavond de Champions League na een 1-0 overwinning op Internazionale. Engelse media komen superlatieven tekort om de winnaar van de treble te loven.

Superlatieven voor treblewinnaar: 'Geen twijfel meer over Guardiola's grootheid'
© Pro Shots

The Daily Mail kopt: 'Pep Guardiola's prachtige City-team heeft eindelijk Europa veroverd'. In de tekst wordt er een treffende vergelijking getrokken. 'Een blauwe maan rees zaterdagavond boven de Bosporus, boven de bataljons minaretten die naar de hemel wijzen'.

The Sun maakt de vergelijking met het Manchester United, dat in 1999 ook de treble won, mede dankzij de miraculeuze comeback tegen Bayern München in de finale van de Champions League. 'Feesten alsof het 1999 is', schrijft de Engelse krant op de cover. En dat feestje kwam nadat Rodri de winnende goal had gemaakt. '68 minuten lang leek de normaal zo betrouwbare ‘anchorman’ uit Spanje op een glibberend wrak. Maar toen hij de bal in de voeten kreeg en het net bolde, werd de pijn van de lijdensweg waarop de club zo vaak dicht bij glorie was eindelijk verlicht'.

Bij The Guardian wordt John Stones uitgelicht. De Engelsman is door manager Pep Guardiola omgetoverd van centrale verdediger naar middenvelder en dat levert de international de bijnaam 'Barnsley Beckenbauer' op. In de eindstrijd voltooide Stones meer dribbels dan elke andere speler in de Champions League-finale sinds Lionel Messi in 2015.

Volgens Independent zijn The Citizens eindelijk een drempel overgegaan met de winst van De Cup Met De Grote Oren. 'Manchester City boekt baanbrekende Champions League-overwinning die verder gaat dan historische treble'. Matchwinner Rodri heeft volgens de Engelse krant de goal gemaakt die net zo vaak herhaald zal worden als de goal van Sergio Aguero in 2012, toen de Argentijn de winnende maakte tegen Queens Park Rangers waardoor Manchester City landskampioen werd. City is volgens de krant 'eindelijk een drempel over en zou daar wel eens heel lang kunnen blijven staan'.

BBC schrijft de eindzege in de Champions League toe aan manager Pep Guardiola. 'Manchester City heeft een schilderachtige en vaak wanhopig pijnlijke route afgelegd naar het winnen van de Champions League, maar de reis bereikte eindelijk zijn bestemming toen ze in staat waren om de gigantische trofee in handen te krijgen na de zege op Inter. Er kan geen twijfel meer bestaan over Guardiola's grootheid'.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

The Telegraph gaat nog een stukje verder. 'Pep Guardiola is de beste manager die het voetbal ooit heeft gezien'. De Spanjaard won met The Citizens zijn derde Champions League en de eerste sinds 2011. Destijds won hij ook de treble. Daar refereert de Engelse krant dan ook nog eventjes fijn aan. 'Het voltooien van een treble in één grote Europese competitie is op zichzelf al een wonderbaarlijke prestatie. Om het in twee te doen is bijna niet te geloven.'

The Daily Star opent groot met de letters 'H3ROES’. 'Manchester City maakte zichzelf onsterfelijk in Istanbul. Mooi was het niet. Integendeel, Inter zorgde ervoor dat het ronduit lelijk werd. Maar dit was de avond dat City liet zien dat er een randje zit aan zijn mooie stijl van voetballen. Pep Guardiola zal ervan hebben genoten dat hij de critici, die zeiden dat hij het niet zonder Lionel Messi kon, de mond heeft gesnoerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.