Opgelucht Barça neemt laatste horde in slepende Gavi-zaak

Reacties

Barcelona kan vanaf de start van het seizoen gewoon beschikken over Gavi. De Catalanen wonnen onlangs het beroep tegen de uitspraak van de rechter, die de inschrijving van de tiener bij La Liga terugdraaide. Dinsdag kwam het verlossende woord naar buiten en werd de middenvelder ingeschreven voor het nieuwe seizoen.

Opgelucht Barça neemt laatste horde in slepende Gavi-zaak
© Pro Shots

Lange tijd leek Barcelona te moeten vrezen voor een afscheid van het toptalent. In het contract van de achttienjarige Spanjaard zou een vertrekclausule in werking treden, wanneer Gavi komend seizoen niet speelgerechtigd zou zijn. Dat zou betekenen dat Gavi transfervrij weg kon naar een andere club.

Begin dit jaar tekende Gavi een contract bij Barça. Het was een beloning voor zijn ontwikkeling. De rechter besloot even later echter dat de verbintenis ongeldig zou zijn. Dit gebeurde na protest van La Liga. De organisatie van de Spaanse competitie had moeite met de scheve salarishuishouding van Barcelona en gaf aan dat de regels overschreden werden. Daardoor kon Barcelona Gavi niet registreren.

Inmiddels kan men in Camp Nou opgelucht adem halen, want dinsdag kwam naar buiten dat Gavi eindelijk ingeschreven was voor het nieuwe seizoen. Dat houdt in dat Gavi nog tot zeker medio 2026 vastligt in Catalonië. Geïnteresseerde clubs moeten nu een clausule van één miljard euro (!) activeren om het talent weg te halen bij de club.

Bekijk hier al onze video's
Meer LaLiga
Meer over LaLiga
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.