Guardiola zwaar onder de indruk van 'unieke selectie' België

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola denkt dat België het ver kan schoppen op het WK in Rusland. 'Het is echt een unieke generatie.'

Guardiola zwaar onder de indruk van 'unieke selectie' België
Veel Belgische fans grepen hun kans en scoorden een handtekening van Pep Guardiola.

Guardiola was dit weekend in België als eregast op de KDB Cup, het jeugdtoernooi van Manchester City-middenvelder Kevin De Bruyne. In België heerst natuurlijk de WK-koorts en daarom werd de coach van Manchester City gevraagd naar De Rode Duivels.

'België heeft in elke linie topspelers, het is echt een unieke generatie', is Guardiola lovend over de selectie. 'De eerste wedstrijd op een eindtoernooi is belangrijk. Als je die verliest, kan het zomaar voorbij zijn.' De Spanjaard denkt echter dat België de groepsfase - waarin het land gekoppeld is aan Engeland, Pánama en Tunesië - kan overleven.

'Bij de selectie zitten veel spelers die natuurlijke leiders zijn bij hun club. Vincent Kompany bij Manchester City, Eden Hazard bij Chelsea, Dries Mertens bij Napoli. Als die allemaal opstaan tijdens het toernooi en erin blijven geloven, kan België ver komen', denkt Guardiola.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er heerst niet alleen WK-koorts in België, want er is ook veel onrust. Bondscoach Roberto Martínez moest al diverse brandjes blussen, met als meest recente rel de zogenaamde matrassengate. Omroep VRT was met een camera aanwezig toen de spelersmatrassen werden ingeladen voor de reis naar Rusland en op elk matras stond de naam van een speler.

23 matrassen, 28 spelers in de voorselectie. De namen van Matz Sels, Christian Kabasele, Jordan Lukaku Leander Dendoncker en Adnan Januzaj stonden niet op een matras en dus werd razendsnel geconcludeerd dat zij niet meegingen naar het WK. Dit werd op de persconferentie ontkend door bondscoach Martínez, maar het zorgde - net als het ontbreken van Radja Nainggolan bij de selectie - voor onrust in België.

De Rode Duivels spelen zaterdagavond een oefeninterland tegen Portugal, waarna ook Egypte (6 juni) en Costa Rica (11 juni) als sparringpartners dienen. Op 18 juni speelt België tegen Panama de eerste groepswedstrijd op het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.