Roberto Martínez reageert op 'matrassengate'

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Roberto Martínez reageert op 'matrassengate'

• De WK-selectie van België lijkt op een wel heel bijzondere manier te zijn uitgelekt. Op basis van een foto van de matrassen waarop de spelers zullen slapen zijn de vijf namen ontdekt die waarschijnlijk niet meegaan: Leander Dendoncker, Jordan Lukaku, Matz Sels, Adnan Januzaj en Christian Kabasele. De Belgen weten nu dus mogelijk al waar ze aan toezijn. De CEO van het bedrijf reageert tegenover Het Laatste Nieuws: 'Ik zou niet zomaar afgaan op de namen die op de bedden zijn geplakt.'

Bondscoach Roberto Martínez heeft inmiddels gereageerd op de geruchten. Hij ontkent de verhalen die op social media de ronde doen. 'Er valt niks uit te leggen, want er is niks waar van het verhaal. Er is nog geen lijst van 23 spelers die al rondgestuurd wordt.'

'Ik ben ontgoocheld dat dit soort verhalen naar buiten komen', gaat de bondscoach verder op een persconferentie. 'Iedereen verdient de juiste informatie. Dit is geen werk voor privédetectives. Met een simpel telefoontje naar onze persverantwoordelijke was meteen duidelijk geweest dat er nog geen definitieve lijst is. Daar had het verhaal moeten stoppen.'

• In Duitsland leek het al eerder mis te gaan met de WK-selectie toen een poster van 23 spelers naar buiten kwam, terwijl de voorlopige selectie van bondscoach Joachim Löw nog uit 27 namen bestond. De poster, die door studenten werd gemaakt en waarop gebarentaal te zien is, is bedoeld om mensen met en zonder handicap te laten communiceren over het WK. Kevin Trapp, Jonathan Tah, Sebastian Rudy en Nils Petersen ontbreken echter. De vraag is of zij er ook op het WK niet bijzijn.

• Hilarische beelden van Peru, waar de nationale ploeg zich voorbereidt op het WK in Rusland. Feyenoorder Renato Tapia komt met een cadeaupakket het hotel uit en is in een gulle bui. Hij geeft het aan een van de fans. Toch gaat het pakket om een bijzondere reden uiteindelijk wel mee in de bus... Bekijk hieronder de video.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• De Engelse bondscoach Gareth Southgate gaat een stapje verder in de WK-voorbereiding van zijn spelers. De keuzeheer heeft speciaal voor de oefeninterland tegen Costa Rica van volgende week een scheidsrechter uit Japan geregeld. Southgate wil zijn spelers laten zien dat scheidsrechters op het WK uit allerlei windstreken komen en dus ook anders kunnen fluiten dan de Engelse. Omdat Engeland geen Aziatisch land treft in de groepsfase is de kans op een Aziatische scheidsrechter overigens ook groter.

'Als je in een ander land gaat voetballen, probeer dan in ieder geval de taal te leren'
• Voormalig Real Madrid-trainer John Toshack ergert zich aan sterspeler Gareth Bale. De Welshman woont al sinds 2013 in Spanje, maar heeft nog niet de moeite genomen om de taal te leren. 'Hij is anders dan zijn ploeggenoten', zei Toshack tegen radiozender Cadena SER. 'Hij praat niet graag met de pers en het is erg triest dat hij de taal nog niet spreekt. Mensen zullen altijd beter over je denken als je dat in ieder geval probeert.'

• Een heuglijk moment voor Almere City, dat het kunstgras inruilt voor natuurgras. De werkzaamheden in het Yanmar Stadion zijn begonnen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Ook de Duitse krant Bild blikt uitgebreid vooruit op het aankomende WK en bekijkt een voor Nederland onvergetelijk moment vanuit een andere hoek: Frank Rijkaard die op het WK in 1990 in Italië spuugt naar Rudi Völler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.