België zonder Nainggolan naar WK

Reacties

Radja Nainggolan gaat niet mee met het Belgische nationale elftal naar het WK in Rusland. Bondscoach Roberto Martínez heeft de AS Roma-middenvelder buiten zijn WK-selectie gehouden.

België zonder Nainggolan naar WK

De dertigjarige middenvelder botste in augstus met Martínez toen de Spanjaard hem niet selecteerde voor De Rode Duivels. 'Dit heeft geen zin meer', verzuchtte Nainggolan destijds. In november zat hij er toch weer bij, maar Martínez heeft in zijn WK-selectie geen plaats voor de AS Roma-middenvelder. De bondscoach reisde af naar Rome om de middenvelder persoonlijk op de hoogte te stellen van zijn beslissing.

'Radja is een topspeler, deze keuze heb ik gemaakt op tactische gronden. De afgelopen twee jaar hebben we een specifieke speelstijl gehanteerd en we hebben andere spelers die daar beter bij passen. We weten dat Radja een belangrijke rol speelt bij zijn club en kunnen hem die rol niet geven bij het nationale elftal', verklaart Martínez.

Voormalig Eredivisie-spelers Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Thomas Vermaelen, Nacer Chadli, Mousa Dembélé, Dedryck Boyata en Dries Mertens maken wel deel uit van de 28-koppige voorselectie. Op 4 juni maakt Martínez zijn definitieve selectie bekend.

België zit op het WK in Groep G met Pánama, Tunesië en Engeland en trapt het toernooi op 18 juni af met een wedstrijd tegen Pánama.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.