Belgische bond roept op tot eenheid na WK-ophef rond Nainggolan

Reacties

De KBVB heeft in een persbericht gereageerd op de ophef rondom het passeren van Radja Nainggolan voor de WK-selectie van België. De Belgische bond voelde zich genoodzaakt om de fans op te roepen tot eenheid.

Belgische bond roept op tot eenheid na WK-ophef rond Nainggolan

Nainggolan was een opvallende afwezige in het 23-koppige keurkorps van bondscoach Roberto Martínez. De middenvelder, die al eerder botste met de Spanjaard, kende een uitstekend seizoen bij AS Roma maar reist volgens Martínez om tactische redenen niet mee naar Rusland.

Daarop reageerde Nainggolan gefrustreerd. De dertigvoudig international kondigde ook zijn afscheid bij de nationale ploeg aan. Nainggolan krijgt veel steun in het publieke debat in België. Op Facebook wordt er zelfs een publiek protest voor het hoofdkantoor van de KBVB tegen het selectiebeleid van Martínez gepland; al meer dan 8000 mensen hebben gemeld dat ze donderdag aanwezig zijn.

Het onbegrip was reden voor de KBVB om een statement te maken. De bond stelt dat het volledig achter de keuzes van Martínez staat, wiens contract niet voor niets onlangs werd verlengd tot medio 2020. 'Meer dan ooit roepen we onze twaalfde man op om zich als één blok achter de Rode Duivels te scharen. Zowel spelers als technische staf zijn bijzonder gemotiveerd om van dit WK een groot succes te maken.'

'Toch kunnen zij dit alleen maar realiseren met de steun van alle fans', luidt het vervolg. 'Alleen op die manier kunnen we onze gemeenschappelijke ambitie waarmaken: een uitstekend WK spelen in Rusland.'

België oefent in aanloop naar de eindronde in Rusland tegen Portugal, Egypte en Costa Rica. Op het WK zijn Panama, Tunesië en Engeland de tegenstanders in de groepsfase.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.