Guardiola waarschuwt zijn spelers voor Haaland-hype

Reacties

De komst van Erling Haaland betekent niet dat Manchester City de favoriet is voor de eindzege in de Champions League. Om voor het eerst in de clubhistorie de belangrijkste Europees clubprijs te veroveren, is volgens manager Pep Guardiola meer nodig.

Guardiola waarschuwt zijn spelers voor Haaland-hype
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
0 - 4
Manchester City
Manchester City

City opent de nieuwe editie van het miljardenbal dinsdag met een bezoek aan Estadio Ramón Sánchez Pizjuán, waar een uitduel met Sevilla op het programma staat. Wil de Engelse landskampioen aanspraak maken op de Cup met de Grote Oren, dan moet het teambelang volgens Guardiola voorop staan. 'Als we allemaal alleen op Erling vertrouwen, winnen we de Champions League niet', zei de Spaanse manager maandag op de persconferentie.

Haaland maakt in zijn eerste weken in het Etihad Stadium een verpletterende indruk en scoorde in zes Premier League-duels liefst tien keer. De 22-jarige spits wordt door de buitenwacht gezien als het missende puzzelstukje, maar daar wil Guardiola niet in meegaan. 'Ik begrijp dat iedereen over Erling praat, maar ik heb drie, vier, vijf nieuwe spelers. We winnen niet alleen voor Erling en we verliezen niet alleen voor Erling. Hij heeft speciale kwaliteiten en kan misschien wat problemen oplossen. Maar als we niet goed spelen, gaan we geen wedstrijden winnen.'

Weerzien met Dortmund
Ondanks de woorden van Guardiola wordt City door de bookmakers als de titelfavoriet gezien. The Citizens zijn in de groepsfase naast Sevilla gekoppeld aan Borussia Dortmund, saillant genoeg de voormalige werkgever van Haaland, en FC Kopenhagen. Guardiola kan in de openingswedstrijd in ieder geval nog geen beroep doen op verdedigers John Stones en Kyle Walker, die beiden kampen met een lichte blessure.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.