Guardiola spreekt Belgische bondscoach tegen: De Bruyne is wél geblesseerd

Reacties

Kevin De Bruyne moet de Premier League-kraker tussen Manchester City en Arsenal van zaterdagavond missen. Hoewel de bondscoach van België eerder deze week nog zei dat hij de spelmaker uit voorzorg had gewisseld, stelt City-manager Pep Guardiola dat er meer aan de hand is.

Guardiola spreekt Belgische bondscoach tegen: De Bruyne is wél geblesseerd
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
1 - 0
Arsenal
Arsenal

Guardiola begon zijn vooruitblik op Arsenal-thuis met een update op spelersgebied. In dat kader had hij een hoop positiefs te melden, maar ook één bepaald niet opbeurend bericht. 'De Bruyne ontbreekt', meldde de Spanjaard. De Belg werd afgelopen zondag (tijdens het Nations League-duel tussen Engeland en België) al gewisseld, waarna bondscoach Roberto Martínez zei dat dat uit voorzorg was. Maar, zo stelt Guardiola: 'Ik denk niet dat het heel ernstig is, maar voor de komende wedstrijden is hij waarschijnlijk niet beschikbaar.' Daarnaast zal ook Gabriel Jesus er niet bij zijn vanwege een kwetsuur.

Desondanks wilde Guardiola niet klagen over het feit dat hij veel van zijn spelers heeft moeten afstaan aan nationale ploegen. 'Ik klaag nooit over interlandperiodes, omdat ik weet hoe belangrijk die zijn voor spelers. Het is een eer, een voorrecht om voor je land te mogen spelen. Natuurlijk hopen we dat alle spelers fit terugkeren, zonder blessures. Maar dat heb je niet in de hand. Voor sommige spelers is de break juist goed geweest, want João Cancelo en Bernardo Silva zijn weer fit.'

Dat geldt ook voor Sergio Agüero, verklapte Guardiola. De Argentijn raakte op 22 juni geblesseerd tegen Burnley en ontbrak sindsdien, maar lijkt nu voor een rentree te staan, tot vreugde van zijn manager. 'Sergio traint alweer drie of vier dagen volledig mee, en dat gaat goed. Ik ben blij om hem weer op het veld te zien, want ieder elftal heeft een spits nodig.' Of hij tegen Arsenal ook daadwerkelijk minuten gaat maken, wilde Guardiola nog niet zeggen.

Ook besprak Guardiola de aanstaande tegenstander, waar zijn goede vriend en voormalig assistent Mikel Arteta aan het roer staat. 'De meester tegen zijn leerling? Dan moet je eerst duidelijk maken wie van de twee de meester is', zo toonde hij zijn respect. 'Mikel doet het heel goed bij Arsenal en heeft de club teruggebracht naar een situatie waarin ze lang niet hebben gezeten. Hij is een vechter, en iedereen die van hem houdt is blij met hoe het momenteel doet in Londen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Messi, Guardiola en De Bruyne: 'Dat is een match made in heaven'
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.