Guardiola viert punt tegen Leeds met onnavolgbare vergelijking

Reacties

Pep Guardiola kijkt vol trots terug op de Premier League-wedstrijd van zijn ploeg tegen het Leeds United van zijn leermeester Marcelo Bielsa (1-1).

Guardiola viert punt tegen Leeds met onnavolgbare vergelijking
© Pro Shots

In een buitengewoon vermakelijk duel deelden City en Leeds uiteindelijk dus de punten. Dat resultaat was een behoorlijke tegenvaller voor The Citizens, die nu al vijf punten minder hebben dan Liverpool, dat bovendien zondag nog in actie komt. Toch was het een eerlijke afspiegeling van het wedstrijdbeeld, oordeelde Guardiola.

'Het was een vermakelijke wedstrijd voor iedereen. Ik ben ongelooflijk trots op deze spelers die genieten van het voetbal en op zo'n hoog niveau spelen. Natuurlijk zijn we ver van de koppositie verwijderd en moeten we wedstrijden gaan winnen, maar het is een marathon met de Champions League-wedstrijden erbij. Daar hebben meer clubs mee te maken', aldus de Spanjaard tegen de BBC.

Parfum
Guardiola relativeerde het puntenverlies tegen de promovendus vervolgens met een onnavolgbare vergelijking: 'De maatschappij geeft alleen erkenning aan de winnaars. Het is als parfum: als je wint, ruik je heel lekker. Maar als je niet wint, ruik je heel vies.'

Debuut Dias
Verdere uitleg volgde niet, wel ging hij nog in op twee andere zaken, zoals het debuut van Ruben Días. De Portugees werd voor een vermogen overgenomen van Benfica en maakte een prima indruk. 'Tegen Leeds debuteren is niet de makkelijkste start, maar hij was uitstekend. Hij gaf ons een bepaalde volwassenheid, we zijn er blij met zijn optreden', zei Guardiola.

Fout Ederson
De coach werd vervolgens nog gevraagd naar een reactie op de blunder van Ederson Moraes. De doelman zat er helemaal naast bij een hoekschop, waardoor Rodrigo Moreno de 1-1 kon binnentikken. 'Ik geef nu al twaalf jaar persconferenties, maar kan met trots zeggen dat ik nog nooit heb gezegd dat we verloren hebben door één speler. Fouten horen bij het spel', sloot Guardiola af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.