Guardiola slaat terug: 'Die spelers hebben dan niet het lef'

Reacties

Pep Guardiola staat bekend als een van de beste managers van dit moment, maar niet alle spelers die met de Spanjaard hebben gewerkt lopen met hem weg.

Guardiola slaat terug: 'Die spelers hebben dan niet het lef'

Zlatan Ibrahimovic was bij Barcelona geen fan van Guardiola en heeft dat in interviews ook meermaals laten weten. De relatie tussen Guardiola en Yaya Touré is helemaal rampzalig te noemen. Touré vertrok deze zomer na een jarenlang dienstverband bij Manchester City en beschuldigde Guardiola begin juni in een snoeihard interview van racisme. Dat werd direct ontkend door de coach.

Guardiola weet dat niet iedere speler hem in het hart gesloten heeft. Dat vindt hij echter geen probleem. In de documentaire waarin een cameraploeg City volgde in het seizoen 2017/18, zit een scène waarin de coach zijn spelers vertelt dat zij hem best mogen haten. Zaterdag kreeg de oefenmeester daar een vraag over op zijn persconferentie.

'Soms hebben spelers een knuffel en een goede relatie met de manager nodig om goed te presteren', legde Guardiola uit. 'Andere spelers presteren juist weer beter als je niet tegen ze praat. Iedere speler is anders. Soms is het beter als een speler boos is op de manager, vanwege beslissingen die de coach heeft genomen, want dit haalt dan het beste naar boven bij de speler.'

'En dat is het belangrijkste: dat een speler goed presteert', vervolgde Guardiola. 'Het is niet belangrijk hoe de relatie van een speler met de manager is. Wanneer een speler hier is, zal hij altijd zeggen dat de relatie met de manager uitstekend is. Maar als ze dan vertrekken schrijven ze boeken, komen ze met statements… ze hebben niet het lef om dat in mijn gezicht tegen me te zeggen.' Daarmee lijkt Guardiola te verwijzen naar Touré en Ibrahimovic.

'Nogmaals, alle spelers die hier nu zijn zullen hetzelfde zeggen als ze de vraag krijgen hoe de manager is. Maar als ze weg zijn… normaal gesproken heeft het ermee te maken dat een speler niet veel heeft gespeeld. Dat is vaak ook de enige reden, want de club behandelt de spelers ongelooflijk goed', besloot Guardiola. Zondag neemt hij het met zijn ploeg op tegen Chelsea (16.00 uur), in de strijd om de Community Shield.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.