Guardiola: 'Scoren met deze bal is onmogelijk, het is onacceptabel'

Reacties

Pep Guardiola heeft het opgenomen voor Sergio Agüero, die dinsdagavond de verwachtingen niet kon waarmaken bij zijn recordpoging. Dat de Argentijn zich nog niet alleen topscorer aller tijden van Manchester City mag noemen, ligt volgens zijn manager aan de wedstrijdbal waarmee gespeeld wordt in het League Cup-toernooi.

Guardiola: 'Scoren met deze bal is onmogelijk, het is onacceptabel'

Niet alleen Agüero stelde teleur dinsdagavond. Manchester City had een strafschoppenreeks nodig om uiteindelijk af te rekenen met Wolverhampton Wanderers, nadat de ploegen in de reguliere speeltijd niet hadden gescoord in het Etihad Stadium.

Dat de Championship-club de nul hield tegen de Premier League-koploper was voor Guardiola allesbehalve een wonder door de omstandigheden. 'De bal was anders. Als we met een andere hadden gespeeld, had Agüero dat record sowieso verbroken. Scoren met deze bal is een mirakel. Het is onmogelijk', luidde de verklaring van de City-manager na afloop. Het was voor het eerst sinds 27 april van dit jaar (0-0 tegen Manchester United) dat The Citizens niet scoorden in een officiële wedstrijd. 

Guardiola ging door: 'Deze bal is onacceptabel voor dit niveau. Het is geen serieuze bal voor een professionele wedstrijd. Nu kan ik dat zeggen, omdat we gewonnen hebben. Was het resultaat anders, dan klonk het als een excuus.' De manager ziet zo snel ook geen oplossing als de organisatie van het toernooi geen verandering doorvoert. 'We hebben er een of twee dagen mee kunnen trainen, maar als een bal slecht is, dan is -ie slecht. Twee dagen, een week, een maand, een jaar, twee jaar. Slecht blijft slecht. Het is vast marketing of geld, maar het is onacceptabel. De bal heeft geen gewicht, niets.'

Agüero benutte uiteindelijk de beslissende strafschop in de penaltyreeks, maar moet het vooralsnog met 177 officiële goals doen. Dat is evenveel als Erik Brook, die het clubrecord 78 jaar alleen in handen heeft gehad. Zaterdagmiddag wacht uit bij West Bromwich Albion een nieuwe kans voor de spits. Guardiola: 'Relax, hij gaat record wel breken. Vroeg of laat scoort Agüero.'

De bal waar Wolverhampton Wanderers en Manchester City mee speelden.
De bal waar Wolverhampton Wanderers en Manchester City mee speelden.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.