City voorkomt blamage na strafschoppenserie

Manchester City heeft met alle moeite de volgende ronde in de strijd om de League Cup bereikt. Pas na strafschoppen werd er afgerekend met Wolverhampton Wanderers.

Hoewel de thuisploeg dinsdagavond zeker niet aantrad met haar sterkste elf, leek de aanval met Gabriel Jesus en Sergio Agüero een garantie op veel doelpunten. De Argentijn leek na zes minuten op weg naar de openingstreffer, maar zijn schot van buiten de zestien werd gekeerd door doelman Will Norris. Enkele minuten later had hij wederom de 1-0 op zijn schoen, maar hij schoot de bal ver naast na een goede actie van Raheem Sterling.

Na 25 minuten was het de Engelse flankspeler die een grote kans kreeg, maar ook hij had zijn vizier niet op scherp staan. Vlak voor de theepauze was het Agüero die een halve volley naast het doel zag verdwijnen, waardoor de club uit het Championship verrassend met 0-0 ging rusten.

In de tweede helft kwamen de bezoekers wat meer in het spel, wat zelfs leidde tot een grote kans na ruim een uur spelen. Doelman Claudio Bravo moest zich voor het eerst echt strekken na een poging van Hélder Costa. De Portugese aanvaller hoefde enkel de sluitpost van de Citizens nog te verslaan, maar de Chileen redde prachtig met één hand.

Ook in de slotfase kregen de bezoekers nog een enorme kans om te stunten, maar Bright Enobakhare kwam oog in oog met Bravo niet tot een schot door goed verdedigen van invaller Tosin Adarabioyo. In de laatste minuten golfde het spel nog op en neer, maar tot grote kansen leidde dit niet, waardoor een verlenging het gevolg was.

In de verlenging kreeg City weer het betere van het spel, mede doordat Wolves vermoeid raakte. Een keiharde pegel van Sterling werd in de 100ste minuut briljant geblokt door verdediger Kortney Hause. Ook in de extra speeltijd stonden de bezoekers goed te verdedigen, waardoor City een mogelijke strafschoppenserie met de minuut dichterbij zag komen. Tien minuten voor tijd kreeg invaller Leroy Sané nog een grote kans uit de rebound, maar zijn poging werd over het doel getikt. Ook in de absolute slotfase werd er niet meer gescoord, waardoor strafschoppen de winnaar uit moesten wijzen.

Namens de bezoekers miste Alfred N'Diaye de tweede strafschop, waarna ook ploeggenoot Conor Coady zijn inzet gekeerd zag worden door Bravo. Omdat de strafschoppen volgens de ABBA-methode werden genomen, konden Sané en Agüero het duel vervolgens beslissen (4-1).