Guardiola rouleert zoveel dat zelfs Touré mag opdraven

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft zijn elftal flink door elkaar gehusseld voor het uitduel van zaterdagmiddag. Op bezoek bij Crystal Palace starten Vincent Kompany, Bacary Sagna én Yaya Touré in de basis.

Guardiola rouleert zoveel dat zelfs Touré mag opdraven

Kompany en Sagna keren terug na blessureleed, maar vooral de keuze voor Touré is opvallend. Al sinds de komst van Guardiola ligt de Ivoriaanse middenvelder met zijn coach in de clinch. Het is algemeen bekend dat Guardiola niet enorm gecharmeerd is van Touré, die in het verleden ook bij Barcelona al met de coach botste.

De rol op het tweede plan beviel Touré slecht en vooral zijn zaakwaarnemer liet zich niet onbetuigd. De perspectieven van de volledig uit beeld geraakte middenvelder veranderden toen hij twee weken geleden zijn excuses aanbood. 'Ik bied mijn verontschuldigingen aan voor het misverstand uit het verleden', liet Touré weten op zijn website. 'Dat doe ik ook namens de mensen die mij vertegenwoordigen. De uitspraken die zijn gedaan, stroken niet met de manier waarop ik naar de club kijk. Ik heb niets dan respect voor Manchester City en wens de club juist het beste.'

Touré's belangenbehartiger Dimitri Seluk maakte er in de maanden daarvoor een sport van om Guardiola te beledigen. 'Guardiola heeft een paar potjes gewonnen en denkt meteen dat hij de koning is', zei hij onder meer. 'Ik woon in Europa dus ik kan zeggen wat ik wil.'

Op de website meldt City dat de keuzes van Guardiola zijn gemaakt met het Champions League-duel bij Borussia Mönchengladbach in het achterhoofd. Zo krijgen John Stones en Ilkay Gündogan rust. Woensdag staat het duel uit Groep C op het menu. City, dat thuis met 4-0 won van Gladbach, staat maar drie punten boven de Duitsers. Barcelona is koploper en staat twee punten los van de ploeg van Guardiola.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.