Guardiola rekende zich nog niet rijk: 'Ik ken het Bernabéu'

Volgens Pep Guardiola heeft Manchester City het met name in de eerste helft van de return tegen Real Madrid laten liggen. Na de uiterst pijnlijke nederlaag in de halve finale van de Champions League feliciteerde hij de Spaanse grootmacht.

Real Madrid
Real Madrid
nv
3 - 1
Manchester City

Voor City ging het woensdagavond pas vlak voor het einde van de reguliere speeltijd mis. Rodrygo maakte in de negentigste minuut de 1-1, waarna hij in de 91ste minuut voor de 2-1 zorgde. Uit een strafschop maakte Karim Benzema in de vijfde minuut van de verlenging het beslissende doelpunt (3-1).

Is dit de hardste klap die Guardiola ooit geïncasseerd heeft? 'Ook met Barcelona heb ik erg pijnlijke nederlagen meegemaakt, onder andere bij Chelsea. Maar we waren zo dichtbij nu, ja. In deze competitie kan dit gebeuren. Jammer genoeg hebben we ons doel niet bereikt. In de eerste helft speelden we niet ons eigen spel. Na rust ging het beter en hadden we ook kansen op de 0-2. Het was niet eens nodig om tijd te verspillen, want we hadden de wedstrijd onder controle. Maar zij gingen met veel spelers voorin op zoek naar de goals en die hebben ze gevonden', verklaarde Guardiola in de perszaal.

De manager van The Citizens wees ook op de ervaring van Real. Het was niet voor het eerst dat de Madrilenen op het Champions League-podium voor een waanzinnige comeback zorgden. Guardiola: 'Zelfs in de 89ste minuut zag ik mezelf nog niet in de finale staan, want ik ken het Bernabéu. Ze moesten twee keer scoren, maar ze zijn daartoe in staat. Dat liet hun geschiedenis ook zien. De Real-spelers hadden zo'n scenario al meegemaakt, wij nog niet. Liverpool en Real staan in de finale en wij gaan nu erg slechte dagen beleven.'