Guardiola: 'Het helpt om een speler met een miljard goals en assists te hebben'

Reacties

Manchester City-manager Pep Guardiola kan weer beschikken over Erling Haaland en Kevin De Bruyne. De Noor en de Belg zijn cruciale schakels in City's prijzenjacht, zo erkende de Spaanse manager vooruitblikkend op het competitieduel met Everton van zaterdagmiddag.

Guardiola: 'Het helpt om een speler met een miljard goals en assists te hebben'
© Pro Shots
Manchester City
Manchester City
2 - 0
Everton
Everton

De clubs uit Manchester en Liverpool openen de nieuwe speelronde in de Premier League in het Etihad Stadium, en Guardiola heeft zijn twee kanonnen na blessureleed weer terug. 'Als een speler zestig keer scoort, helpt dat je. Als je een speler hebt met een miljard assists en doelpunten, helpt dat je. Daar hoef je niet voor aan Harvard of Yale te studeren', aldus Guardiola. De coach weet ook dat Everton niet te onderschatten is.

'Ik heb veel respect voor Sean Dyche', zo loofde hij de manager van The Toffees, die zaterdag een fraaie mijlpaal te vieren heeft: zijn 300ste wedstrijd als eindverantwoordelijke in de Premier League. 'Hoe mijn ploegen het in het verleden tegen de zijne hebben gedaan, dat is niet relevant. Ik wil hem feliciteren met 300 wedstrijden als manager in de Premier League. Dat krijg je niet voor elkaar, tenzij je goed bent in wat je doet.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.