Guardiola deelt nadrukkelijke toekomstwens als coach

Reacties

Pep Guardiola (53) droomt ervan om in de nabije toekomst als bondscoach aan de slag te gaan. Na FC Barcelona, Bayern München en zijn huidige club Manchester City is dat misschien wel de volgende stap van de oefenmeester.

Guardiola deelt nadrukkelijke toekomstwens als coach
© Pro Shots

'Ik zou graag ooit nog een nationale ploeg willen trainen tijdens een WK of een Europees kampioenschap', reageerde de succescoach bij ESPN op de vraag wat hij nog wil bereiken tijdens zijn loopbaan. 'Dat zou ik erg leuk vinden.' Eerder al liet hij doorschemeren dat hij die stap mogelijk direct na zijn periode bij Manchester City wil zetten. Daar loopt zijn huidige contract in elk geval nog door tot en met 2025. 

Een voorkeur voor een land heeft hij nog niet. 'Ik weet niet welk land mij als bondscoach zou willen hebben', reageerde de Catalaan bescheiden. 'Net als bij clubteams moeten ze jou willen hebben.' Gezien de enorme staat van dienst, Guardiola won als clubcoach al 37 prijzen, zullen de landen in de rij staan voor de huidige trainer van Manchester City.

Ook een land buiten Europa behoort tot de mogelijkheden. 'Een WK, EK, Copa América of welk toernooi het ook is. Dat zou ik leuk vinden', zei Guardiola, die niet weet wanneer hij de clubs inruilt om als bondscoach verder te gaan. 'Misschien over vijf, tien of vijftien jaar. Maar ik zou ooit graag die ervaring willen hebben om coach te zijn op een WK.'

Spelersprofiel

Pep Guardiola


Geboortedatum:
18 januari 1971
Leeftijd:
53
Geboorteplaats:
Santpedor
Nationaliteit
Spanje
Lengte:
1,80 m
Gewicht:
70 kg
Huidige club:
Manchester City
Bekijk hier al onze video's
Meer Pep Guardiola
Meer over Pep Guardiola
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.