Speculeren over Guardiola: 'Hij is gek van het Nederlands voetbal'

Reacties

In Britse media werd deze week Pep Guardiola plotseling genoemd als toekomstige bondscoach van Oranje. Ronald de Boer denkt dat zijn oud-ploeggenoot bij Barcelona dat best zou zien zitten.

Speculeren over Guardiola: 'Hij is gek van het Nederlands voetbal'
© Pro Shots

Deze week dook er een wild gerucht op in de Engelse media dat Guardiola ambieert om bondscoach te worden. 'Hij heeft die droom altijd gehad', zei De Boer maandagavond bij het Ziggo Sport-programma Rondo. 'Daarbij heeft hij altijd gezegd gek te zijn van het Nederlands voetbal.' Als het aan de oud-speler van Barcelona ligt, kan een uitgegooid lijntje naar de Catalaan geen kwaad. 'Stel dat zijn contract bij Manchester City afloopt en hij krijgt deze kans, denk ik dat hij er goed over na gaat denken.'

Wens
Guardiola gaf vier jaar terug al aan dat het bondscoachschap hoog op zijn bucketlist staat. 'Ja, dat gaat ooit gebeuren', zei de 51-jarige trainer destijds. 'Ik weet nog niet wanneer, of waar. Ik weet niet of het mogelijk zal zijn, maar het is wel een droom om bij een nationaal team te werken en op een WK of EK uit te komen.' Van Guardiola is eveneens bekend dat hij een liefhebber is van de Hollandse School.

'Hij is een echte Cruijff-adept', merkte Marco van Basten op. 'Ik denk dat hij een goede invulling zal zijn.' Guardiola begon zijn trainersloopbaan bij Barcelona B in het seizoen 2007/08. Na vier jaar bij het eerste elftal van de Catalaanse club te hebben gewerkt, was hij van 2013 tot en met 2016 coach van Bayern München. Sinds zijn vertrek uit Duitsland werkt Guardiola in Engeland. 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.