Groot probleem voor Napoli: Serie A besluit dat duel met Juventus door moet gaan

Reacties

De Serie A heeft in een officieel statement laten weten dat de competitiewedstrijd tussen Juventus en Napoli afgewerkt moet worden. De clubs staan zondagavond tegenover elkaar in Turijn, maar Napoli is niet afgereisd naar die stad. De club kreeg vanwege problemen rond het coronavirus geen toestemming om Napels te verlaten.

Groot probleem voor Napoli: Serie A besluit dat duel met Juventus door moet gaan
© Pro Shots
Juventus
Juventus
Awarded
Napoli
Napoli

Napoli heeft te maken met twee positief geteste spelers (Piotr Zielinski en Eljif Elmas), terwijl er ook bij Juventus coronagevallen zijn gemeld. De positieve testen bij Napoli zijn te herleiden naar het vorige duel met Genoa, bij die clubs zijn inmiddels meer dan vijftien spelers besmet. Dit alles leidde ertoe dat de autoriteiten in Campanië, de regio waarin Napoli is gelegen, geen toestemming gaven aan Napoli om de reis richting het stadion van Juventus te maken.

Nu de Serie A, na het bekijken van de eigen reglementen, heeft besloten dat de wedstrijd gespeeld moet worden, heeft Napoli een groot probleem. De selectie verblijft nog in Napels en op het moment van schrijven staat de aftrap in het Allianz Stadium van Juventus over vier uur op de planning. De kans is groot dat Napoli de wedstrijd tegen Juventus reglementair met 3-0 verliest, omdat in de protocollen van de Serie A staat dat bij enkele besmettingen de desbetreffende spelers in quarantaine moeten en dat de spelers die negatief getest zijn gewoon kunnen spelen.

Zowel Napoli als Juventus heeft op het moment van schrijven nog niet gereageerd op het statement van de Serie A.

Bekijk hier al onze video's
Meer Juventus
Meer over Juventus
Meer Napoli
Meer over Napoli
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.