Groep I: PSV boekt nuttige overwinning op Debrecen

PSV heeft uitstekende zaken gedaan door op bezoek bij Debrecen te winnen, terwijl Samdoria op bezoek bij Metalist Kharkiv klop kreeg.

Debreceni VSC-PSV 1-2PSV had het vrijwel de gehele eerste helft ontzettend lastig met het stugge Debrecen, dat in groep I nog geen punt vergaarde en zelfs nog geen doelpunt wist te maken. Aan Eindhovense zijde zorgden Toivonen en Afellay met afstandsknallen weliswaar voor speldenprikjes, maar de thuisploeg was het meest gevaarlijk.

Nadat Mirsad Mijadinoski eerst nog een waarschuwing afgaf door een verlengde hoekschop op de kruising te peren, was het even later wel raak voor de aanvaller. Aan de treffer ging een kapitale blunder van Atiba Hutchinson vooraf. Deze schoof een klutsbal zomaar in de voeten van Mijadinoski en deze kon van dichtbij binnen tikken: 1-0.

Binnen vijf minuten was het alweer gelijk, alsof het tegendoelpunt een wake-up call was voor de ploeg van trainer Fred Rutten. Marcus Berg verleende Orlando Engelaar met een fraai hakballetje vrije doortocht richting het doel en de middenvelder stiftte zijn ploeg naar de gelijkmaker.

Na rust had PSV zijn zaakjes beter op orde en was de ploeg het grootste deel van de tweede helft de bovenliggende ploeg. Opnieuw was Jonathan Reis van waarde voor PSV. De Braziliaan was in de rust in het veld gekomen als vervanger voor de tegenvallende Jeremain Lens en toucheerde na twintig minuten spelen een voorzet van Balász Dzsúdzsák zodanig dat de Hongaarse sluitpost kansloos was: 1-2.

PSV heeft zichzelf met de winst een prima uitgangspositie verschaft op het halen van de volgende ronde. Temeer daar Samdoria punten verspeelde op bezoek in de Oekraïne. De Eindhovenaren hebben nu zeven punten uit drie gespeelde duels.

Metalist Kharkiv-Sampdoria 2-1Evenals het duel in Hongarije kwam de wedstrijd tussen Metalist Kharkiv en Sampdoria moeilijk op gang. De Italianen kwamen na een halfuur spelen op voorsprong: Vladimir Koman was trefzeker uit een hoekschop van Ziegler: 0-1.

Sampdoria had vervolgens via Cassano een kans op verdubbeling van de score, maar uit de tegenaanval zorgde Taison namens Metalist voor de gelijkmaker. Na rust trokken de Oekraïners de wedstrijd meer en meer naar zich toe.

De maker van de gelijkmaker, Taison, kan tien minuten na rust weliswaar inrukken met een rode kaart, maar de thuisploeg bleef knokken en creëerde zowaar nog een aantal kansen. Cleiton Xavier zette Metallist zelfs in ondertal op voorsprong met een prachtige omhaal: 2-1.

Daarbij bleef het, waardoor Metalist tegenstander Samdoria passeert en beslag legt op de tweede plaats in de groep, een punt achter PSV.