Gemakzuchtig PSV zonder schade terug uit Tilburg

PSV liet Willem II één helft in de waan. Na rust was het Eindhovense bezoek minder nonchalant en daarmee verdween de Tilburgse hoop (2-4).

PSV-trainer Fred Rutten verkoos verrassend Jonathan Reis boven Danny Koevermans als vervanger van de geschorste Marcus Berg. Vroeg de tweede helft betaalde de Braziliaan het vertrouwen terug in zijn derde treffer van het seizoen.

Met zijn treffer deelde Reis de genadeklap uit aan Willem II. De Tilburgse formatie sloot de eerste helft af met een bemoedigend 3-2 achterstand. Tot twee keer toe poetste de ploeg van trainer Gert Heerkes een achterstand weg.

Andreas Landgren beantwoordde in de tiende minuut de snelle openingstreffer van Balázs Dzsudzsák, die in de derde minuut uit een vrije trap PSV op weg leek te zetten van een eenvoudige middag. Ook na de 1-2 van Jeremain Lens liet Willem II zich gelden. PSV-jubilaris Wilfred Bouma was de ongelukkige door een voorzet van Rowin van Zaanen achter zijn eigen doelman te werken; 2-2.

Dat het in defensief opzicht kwetsbare Willem II na de eerste helft nog leefde, was mede te danken aan het slordige spel van PSV. De ploeg van Rutten leek in de veronderstelling op halve kracht de Tilburgse hekkensluiter van het lijf te houden. Dankzij een opleving van Ibrahim Afellay op slag van rust zocht PSV met een voorsprong de kleedkamer op. Maar gezien het intrinsieke kwaliteitsverschil was dat een magere score.

Na rust hadden de gasten hun zaakjes beter op orde. PSV speelde weliswaar niet op volle kracht, maar dat hoefde ook niet doordat de nonchalance van de eerste helft het Eindhovense spel niet meer gijzelde. Bovendien was er na de treffer van Reis ook geen aanleiding om met krachten te smijten.

Willem II deed tevergeefs verwoede pogingen de ommekeer te bewerkstelligen. Verder dan een afgekeurde treffer kwam de thuisploeg niet, zodat het na negen speelrondes met één punt op de laatste plaats in de Eredivisie blijft. PSV loste dankzij de zege Ajax weer af als koploper.