Groep G: Atlético Madrid mag spits Diego Costa weer danken

Diego Costa heeft Atlético Madrid in Wenen verder op weg geholpen in de Champions League, waar FC Porto met tien man op de valreep verloor van Zenit Sint-Petersburg.

Austria Wien - Atlético Madrid 0-3
Halverwege de eerste helft had Atlético Madrid de buit al binnen in Oostenrijk. Austria Wien, dat in Groep G onderaan staat met één punt, kwam na acht minuten op achterstand. Koke stuurde Felipe Luis weg, die op zijn beurt Raúl García de kans bood van dichtbij de score te openen.

De derde zege op rij kon Atlético dankzij de productie van Diego Costa na twintig minuten al nauwelijks meer ontgaan. De Braziliaanse spits kreeg de bal halverwege de helft van Austria in zijn bezit, passeerde zijn man en bewees met zijn doeltreffende schot zijn vorm.

Diego Costa maakte in de 53ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Op aangeven van invaller Emiliano Insua bracht hij de 0-3 op het scorebord, waarna het verzet van Austria Wien definitief was gebroken. Inmiddels staat hij dit seizoen op twaalf treffers in twaalf officiële duels.

FC Porto - Zenit Sint-Petersburg 0-1
Voor Zenit-speler Hulk was het een bijzonder weerzien met de club (FC Porto) waar hij in 2008 zijn eerste succesvolle schreden zette in Europa. De Braziliaanse spits had aangegeven niet te zullen juichen bij een treffer in Portugal, maar hij had er een groot aandeel in dat Zenit Sint-Petersburg naar Rusland terugkeerde met drie punten. Nota bene uit zijn voorzet kopte Alexandr Kerzhakov de winnende treffer binnen.

Het doelpunt van Zenit in de 86ste minuut was een hard gelag voor FC Porto, dat nagenoeg de hele wedstrijd met een man minder speelde. Hector Herrera had namelijk na zes minuten zijn tweede gele kaart te pakken na te vroeg inlopen bij een vrije trap van Hulk.

Door de nederlaag verloor FC Porto terrein op koploper Atlético Madrid, dat vijf punten voorsprong heeft op de nieuwe nummer twee Zenit Sint-Petersburg. Austria Wien sluit de rij met één punt.