Hulk hoopt met eigen standbeeld op de foto te kunnen

Voor één man is de Champions League-ontmoeting tussen FC Porto en Zenit Sint-Petersburg een bijzondere. Spits Hulk keert dinsdag met de Russen terug bij de club waar hij in het verleden zo succesvol was.

Hulk hoopt met eigen standbeeld op de foto te kunnen

De 27-jarige Braziliaan speelde van 2008 tot 2012 voor de Portugezen. In 161 officiële duels maakte hij 76 doelpunten. Met de club won hij één keer de Europa League, vier landstitels, drie Portugese bekers en drie nationale supercups. Vorig jaar stapte hij voor liefst veertig miljoen euro over naar het Russische Zenit. Dinsdag is Hulk weer even te bewonderen in het Estádio do Dragão.

Zijn goede prestaties zorgden ervoor dat er in het museum van FC Porto inmiddels een standbeeld van hem staat. Hulk zelf heeft het nog niet gezien. 'Alleen op foto's. Ik heb de club wel bedankt voor het eerbetoon. Ik hoop dat ik hem te zien krijg en ermee op de foto kan', aldus de aanvaller, die uitkijkt naar het weerzien.

Toch zal de trefzekere aanvaller (in Rusland maakte hij tot nu toe veertien goals in 26 competitieduels) rekening houden met het feit dat hij dinsdag tegen zijn oude club speelt. 'Ik hoop uiteraard door te gaan met doelpunten maken, maar als ik dat doe zal ik niet juichen. Uit respect voor FC Porto.'

Ook trainer Paulo Fonseca van de Portugezen blikt vooruit op de terugkeer van de verloren zoon, met wie hij zelf overigens niet samenwerkte. 'Hulk heeft een fantastisch verleden hier. Hij was één van de besten bij FC Porto, maar dat betekent nu helemaal niets meer. Hij zal een hartelijk welkom krijgen in ons huis, maar we zullen hem aanpakken zoals we met al onze tegenstanders doen.'

FC Porto staat momenteel tweede in Groep G met drie punten uit twee duels. Het won van Austria Wien (1-0), maar verloor in eigen huis van koploper Atlético Madrid (2-1). Zenit verloor op de openingsdag eveneens van de Spanjaarden (3-1) en pakte thuis slechts een puntje tegen de ploeg uit Oostenrijk (0-0). Het bezet nu de derde plek.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen