Groep F: zwaar bevochten succes Portugal, triomf Israël

Portugal en Israël hebben dinsdagavond in de WK-kwalificatiecampagne geen steek laten vallen. De beide landen vechten achter Rusland zodoende voorlopig om de tweede plaats.

Groep F: zwaar bevochten succes Portugal, triomf Israël

Noord-Ierland – Israël 0-2Precies 77 minuten hielden de Noord-Ieren stand. Na die minuut opende Lior Rafaelov de score. Met die treffer brak hij direct het verzet van de moegestreden Noord-Ieren. Eden Ben Basat maakte even later met de 0-2 aan alle twijfel een einde.

Door de moeizame overwinning achterhaalt Israël Portugal weer als nummer twee. Beide landen beschikken na zes duels over elf punten. Het doelsaldo van de Israëliërs is wel iets beter. De achterstand op koploper Rusland, dat na vier duels nog de maximale score heeft, is een punt voor beide ploegen. Rusland heeft wel twee (!) duels minder.

Azerbeidzjan – Portugal 0-2Door slechte resultaten in de eerste vier duels had Portugal zich de voorbije maanden in een lastige uitgangspositie gemanoeuvreerd. Het uitduel van vrijdag, bij Israël, bracht daar geen verandering in: 3-3. Daar liep Cristiano Ronaldo ook nog eens tegen een gele kaart aan waardoor hij in Azerbeidzjan moest toekijken.

Zonder de sterspeler konden de Portugezen in de eerste helft geen bres slaan in de defensie van de thuisploeg. Na een rode kaart voor Rauf Aliyev (twee keer geel) kwam Portugal met een man meer te staan en sloeg het via verdediger Bruno Alves toe door uit een corner hard binnen te koppen. Hij maakte ook in Israël al de 0-1. Spits Hugo Almeida (foto) bracht tien minuten voor tijd de verlossing met een kopbal van dichtbij.

De tien man van Azerbeidzjan kon de opgelopen achterstand niet meer ombuigen, waardoor Portugal de broodnodige punten pakte. Na zes duels staat de ploeg op elf punten. Dat is een punt minder dan Rusland, dat ook nog eens twee duels meer heeft te gaan. Israël zit in hetzelfde schuitje.

Rusland kwam vanavond niet in actie. Azerbeidzjan kan met drie punten uit zes duels het WK vergeten. Hekkensluiter Luxemburg hoefde vanavond ook niet op te draven. Voor alle uitslagen, doelpuntenmakers en standen op weg naar het WK in 2014 kun je terecht op onze pagina: WK-kwalificatie Europa.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen