Ronaldo: 'Kunnen ons geen fouten meer permitteren'

Cristiano Ronaldo weet dat Portugal in de WK-kwalificatiecampagne geen punten meer mag morsen. Dinsdag zal de sterspeler als supporter toekijken in het uitduel met Azerbeidzjan vanwege een schorsing.

Ronaldo: 'Kunnen ons geen fouten meer permitteren'

'We kunnen ons geen enkele fout meer permitteren', stelt Ronaldo op de website van de Portugese voetbalbond. Daarmee doelt de aanvaller van Real Madrid op de tegenvallende resultaten.

Portugal bezet in Groep F de derde plaats met acht punten uit vijf duels. Israël beschikt over hetzelfde puntentotaal maar een beter doelsaldo. Rusland is nog zonder averij en tegengoals na vier duels en heeft zodoende al vier punten voorsprong op beide concurrenten, met ook nog eens een duel minder gespeeld.

Hoewel Ronaldo in Azerbeidzjan zijn voetbalschoenen niet hoeft aan te trekken, blijft hij bij de nationale ploeg. 'Het makkelijkste zou zijn om terug te keren naar mijn club, maar ik wil blijven. Ik denk dat mijn aanwezigheid belangrijk is voor de ploeg. Ook als ik niet speel, kan ik iets bijdragen. Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat ik niet mee kan doen, maar ik zal de anderen jongens aanmoedigen in hun jacht op een goed resultaat.'

Vrijdag stelde Portugal teleur door op bezoek bij Israël te blijven steken op een 3-3 gelijkspel. De uiteindelijke tweede plaats in de groep zou play-off-duels om een WK-ticket betekenen voor de Portugezen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen