Groep E: Punt Been tegen Chelsea, winst Valencia

In poule E heeft het RC Genk van trainer Mario Been op eigen veld tegen Chelsea voor een stuntje gezorgd. Valencia won thuis van Bayer Leverkusen.

RC Genk - Chelsea 1-1Hoewel de thuisploeg dapper begon aan de wedstrijd en Chelsea onder druk trachtte te zetten, slaagde Genk er niet in iets te forceren. The Blues lieten de Belgen simpelweg even uitrazen en zetten het duel vervolgens al snel naar de hand.

Na een klein halfuur kwam de ploeg van trainer André Villas-Boas op voorsprong toen Ramires een knappe combinatie met Fernando Torres afrondde. Chelsea verzuimde vervolgens het duel vroegtijdig te beslissen.

Nog in de eerste helft miste David Luiz een penalty. De Braziliaan mikte vanaf elf meter op de vuisten van doelman László Köteles. Even later teisterde Rául Mereiles de lat met een pegel van afstand.

In de tweede helft betaalde Chelsea de tol voor de nonchalance voor rust. Na een kwartier spelen trok Jelle Vossen de stand gelijk door een voorzet van Fabien Camus binnen te werken: 1-1. Het was het eerste doelpunt van Genk in de Champions League.

Gescoord werd er in het restant van de wedstrijd niet meer, waardoor Been en de zijnen het puntentotaal verdubbelen van één naar twee. Chelsea blijft koploper en heeft inmiddels acht punten uit vier duels.

Valencia - Bayer Leverkusen 3-1De Spanjaarden zijn weer helemaal terug in de race voor plaatsing voor de volgende CL-ronde na de thuisoverwinning tegen Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Unai Emery beleefde een pikstart en kwam al na goed tien seconden aan de leiding door een doelpunt van Jonas Gonçalves Oliveira (zie bericht nieuwsstroom). De spits strafte een beroerde uittrap van doelman Bernd Leno kordaat af.

Na een halfuur spelen kwamen de Duitsers op gelijke hoogte door een rake kopbal van Stefan Kiessling. Halverwege de tweede helft kwam Los Che opnieuw op voorsprong. Roberto Soldado toonde zich op aangeven van de Fransman Jérémy Mathieu koelbloedig: 2-1. Een kwartier voor tijd stelde Adil Rami de Spaanse zege veilig door een hoekschop van Tino Costa binnen te knikken.

Valencia komt met de winst op een totaal van vijf punten uit vier duels, terwijl Leverkusen blijft staan op plaats twee met zes punten. Foto: VI Images