Groep E: Ook Zweden eenvoudig voorbij San Marino

Net als Nederland vrijdag heeft ook Zweden een ruime overwinning geboekt op San Marino. Hongarije pakte zijn eerste drie punten, door in eigen huis Moldavië te verslaan.

Zweden - San Marino 6-0Zweden lijkt zich te hebben opgeworpen als de belangrijkste uitdager van het Nederlands elftal in Groep E. De ploeg van bondscoach Erik Hamrén won thuis met ruime cijfers van San Marino en staat nu net als Oranje op zes punten uit twee wedstrijden. Opvallend tijdens de 6-0 zege was het aandeel van de Zweedse voetballers die in de Eredivisie spelen of gespeeld hebben.

Zlatan Ibrahimovic (foto, twee keer), Pontus Wernbloom, Andreas Granqvist en Marcus Berg staan of stonden allen onder contract in Nederland en maakten dinsdag vijf doelpunten, de zesde was een eigen treffer van Matteo Vitaioli. Door de overwinning staat Zweden op zes punten en doordat het een beter doelsaldo heeft dan Nederland, mag het zich koploper noemen in Groep E.

Hongarije - Moldavië 2-1Hongarije herstelde zich prima van de 2-0 nederlaag bij Zweden van vrijdagavond. In het Ferenc Szusza Stadion werd Moldavië, dat vier dagen eerder Finland nog met 2-0 verraste, verslagen. Gergely Rudolf en Vladimir Koman scoorden na rust namens de thuisploeg, alleen Alexandru Suvorov kon daar in de 79ste minuut iets tegenover stellen. Beide landen hebben nu drie punten.