Groep D: zege CSKA dankzij treffer Honda en megablunder

CSKA Moskou heeft het thuisduel met Viktoria Plzen in Groep D van de Champions League omgezet in een 3-2 zege. De bezoekers kwamen in Sint-Petersburg nog wel op voorsprong, maar CSKA won alsnog.

Aan de kant van CSKA hadden liefst vier voormalige Eredivisionisten een basisplaats: Rasmus Elm, Pontus Wernbloom (beiden ex-AZ), Keisuke Honda en Ahmed Musa (beiden ex-VVV-Venlo). In de uitstekend fluitende scheidsrechter Bas Nijhuis ontmoetten zij een oude bekende.

Al na vier minuten kwam Plzen op voorsprong toen een schot van Milan Petrzela via Sergei Ignashevich voor de voeten terecht kwam van Frantisek Rajtoral, die in de korte hoek binnen schoot omdat doelman Igor Akinfeev op het verkeerde been stond.

Maar in de negentiende minuut kwam de thuisclub op gelijke hoogte, doordat Zoran Tosic op aangeven van Musa via Vaclav Prochazka scoorde. Tien minuten later was Tosic de aangever bij de 2-1 van Honda, die een counter schitterend afrondde met buitenkant links.

Plzen ging op zoek naar de gelijkmaker en was via Rajtoral en Petrzela ook dichtbij, maar aan de andere kant kregen Steven Zuber en vooral Musa betere mogelijkheden. Die laatste schoot van een meter voor het doel op de paal. Die misser kwam de Nigeriaan niet duur te staan, want de bezoekers kwamen niet meer op gelijke hoogte.

Ze scoorden nog wel twee keer, waarvan één keer in het verkeerde doel. Plzen-doelman Matus Kozacik wilde een terugspeelbal van Radim Rezník controleren, maar liet deze onder zijn voet in het doel verdwijnen. In de extra speeltijd bepaalde Marek Bakos de eindstand op 3-2.

Door de overwinning heeft CSKA Moskou nu drie punten uit twee wedstrijden, waarmee het op gelijke hoogte komt met Bayern München en Manchester City. Die grootmachten treffen elkaar later op de woensdagavond. Viktoria Plzen is na twee duels nog zonder punten.