Groep D: City en sterke Robben winnen zonder problemen

Bayern München heeft de groepswedstrijd tegen CSKA Moskou in de Champions League moeiteloos gewonnen. De Beierse grootmacht was met 3-0 te sterk voor de Russen. Manchester City had ook geen kind aan Viktoria Plzen.

Bayern München – CSKA Moskou 3-0
De Duitsers kwamen sterk uit de startblokken, nadat David Alaba uit een vrije trap trefzeker was. CSKA-keeper Igor Akinfeev ging bij het schot van Alaba niet vrijuit en had een achterstand kunnen voorkomen.

Aan de andere kant, áls dat was gebeurd, was het slechts een kwestie van tijd geweest voordat Bayern op voorsprong kwam. De ploeg van trainer Pep Guardiola bleek dominanter en creëerde in tegenstelling tot CSKA veel kansen.

Dat de 2-0 viel was dan ook geen verrassing. Nadat Mario Mandzukic al een aantal keren zijn tegenstanders had gewaarschuwd, was hij in de veertigste minuut wel trefzeker. Een voorzet van Arjen Robben werd door Franck Ribéry doorgekopt naar Mandzukic, die de bal met een snoekduik binnenkopte.

Het was niet de enige verdienste van Robben in het treffen met de Russen. De vleugelaanvaller kreeg in de zestigste minuut de bal dankzij een fraai lobje van Alaba, controleerde met zijn borst, en schoot vervolgens snoeihard de bal tegen de touwen: 3-0 (foto boven).

Viktoria Plzen – Manchester City 0-3
Hoewel City in de eerste helft niet tot scoren kwam tegen Viktoria Plzen, was de ploeg in de tweede helft verreweg de betere partij. De 0-3 eindstand was dan ook zeer terecht.

Viktoria Plzen mocht nog hopen in de rust, aangezien de ploeg de kleedkamer opzocht met een 0-0 stand. Wel verkeerde het elftal in de wetenschap dat Manchester City de veel sterkere ploeg was.

The Citizens zetten constant druk, kregen meer kansen dan de thuisploeg, maar slaagden er niet in om op voorsprong te komen. Dat was na rust wel anders. Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam City op voorsprong via Edin Dzeko.

Sergio Agüero stuurt de bal richting de verre hoek tegen het machteloze Viktoria Plzen: 0-3.

De 2-0, die even later viel, was er een om in te lijsten. Met een schitterend schot verdubbelde Yaya Touré de score. Alsof dat niet genoeg was kwamen de Engelsen al snel op 3-0, nadat Sergio Agüero zonder moeite de bal in de lange hoek kon schieten.

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}