Groeibriljanten Ajax en PSV op prestigieuze lijst wereldwijde toptalenten

Reacties

The Guardian heeft woensdag een prestigieuze lijst met zestig internationale toptalenten geopenbaard. De gerenommeerde Britse krant selecteerde de grootste groeibriljantjes in het mondiale voetbal die geboren zijn ná 2006. Twee Nederlanders prijken op de lijst.

Groeibriljanten Ajax en PSV op prestigieuze lijst wereldwijde toptalenten
© Pro Shots

Op de lijst van het medium prijken namen van Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain) tot Endrick (vanaf medio 2024 naar Real Madrid). En dus twee Nederlanders. Een van hen is de Ajacied Jorrel Hato (17), die dit seizoen al onomstreden is bij Ajax. Leeftijdsgenoot Tygo Land is de andere potentiële Oranje-international. De middenvelder maakte zijn debuut al voor PSV, dat hem op jonge leeftijd wegkaapte bij SC Heerenveen.

‘Ajax maakt momenteel een moeilijke tijd door, maar er is een jonge speler uit Rotterdam die wat vreugde verspreidt’, schrijft The Guardian over Hato. ‘Hij is al een vaste waarde in het eerste elftal, is fysiek sterk, snel en beschikt over uitstekende opbouwkwaliteiten. Hato is niet iemand die klaagt. Daley Blind vond het al een fantastische jongen.’

Over Land is The Guardian mogelijk nóg lyrischer. ‘Eindelijk is er weer een toptalent uit het noorden van het land. Land treedt in de voetsporen van Arjen Robben. Een unieke speler, de schakel tussen de verdediging en de aanval. Hij heeft zijn debuut al gemaakt en je kan hem vergelijken met Frenkie de Jong en Andrea Pirlo. Bij PSV wordt hij een voetbalprofessor genoemd.’

Jaarlijks maakt The Guardian een selectie van de nieuwste generatie potentiële supersterren. Afgelopen jaar stonden Mike Kleijn (Feyenoord), Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) en Garbriël Misehouy (Ajax) op de lijst. Ook Xavi Simons (RB Leipzig), Ryan Gravenberch (Liverpool), Myron Boadu (AS Monaco), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Matthijs de Ligt (Bayern München) werd ooit een glansrijke toekomst voorspeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Eredivisie
Meer over Eredivisie
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.