Goudhaantje Dessers blikt terug op 'magische avond' en gaat in op toekomst

Reacties

Cyriel Dessers blikt na de zege op Olympique Marseille terug op wederom een memorabel optreden in de Conference League. De van RC Genk gehuurde spits glunderde na zijn twee goals in het heenduel van de halve finales.

Goudhaantje Dessers blikt terug op 'magische avond' en gaat in op toekomst
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
3 - 2
Olympique Marseille
Olympique Marseille

'Of het een magische avond was? Dan kun je wel zeggen. Dat is een understatement', zei Dessers in gesprek met Veronica. 'Dat we net gewonnen hebben besef ik nu al wel, dat ik ook topscorer ben, komt er dan bij. Het was een hele fijne avond. We hadden er vertrouwen in dat dit kon gebeuren, maar we zijn op dit moment pas halverwege natuurlijk.'

Feyenoord verspeelde voor rust nog een voorsprong na doelpunten van Luis Sinisterra en de eerste van Dessers. 'Dat kwam ook door de kwaliteiten van Marseille. Als je ziet hoe ze die eerste goal in schieten en bij die tweede goal was Payet zo goed... We kennen allemaal zijn kwaliteiten, maar soms kan je hem niet stoppen. We hebben in de eerste helft weinig weggeven en toch twee goals tegen gekregen. In de tweede helft herstelden we, maar uiteindelijk werd het nog wel spannend. Al met al hebben we het goed gedaan.'

Toekomstvraag
De tweede helft begon voor Feyenoord met de tweede goal van Dessers, binnen tien seconden na rust. 'Ik heb er nu al een paar zo gemaakt, door goed druk te zetten. Fijn om er weer zo een te maken', aldus de Nigeriaans-Belgische spits, die zijn totaal in de Conference League opvoerde naar tien. Daarmee gaat hij nu alleen aan de leiding in het topscorersklassement en passeerde hij eveneens oud-Feyenoorders Pierre van Hooijdonk en Lex Schoenmaker.

Dessers kreeg tenslotte de vraag of hij verwacht dat Feyenoord bereid is een transfersom voor hem te betalen na weer een trefzeker Europees optreden. De spits wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd. 'Dat moet je niet aan mij vragen, dat is aan andere mensen. Of je mij kan opschrijven voor Feyenoord in het volgende seizoen? Jij mag het opschrijven. Of ik het wil? Jazeker', besluit Dessers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.